ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Super League: Κέρκυρα – Άρης 3-4 (video)

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με συνεχείς αλλαγές και… αγγλικό σκορ ο Άρης πήρε τη πολυπόθητη νίκη μέσα στην Κέρκυρα πετυχαίνοντας μετά από πάρα πολύ καιρό 4 γκολ. Το τελικό 3-4 είναι απόλυτα δίκαιο, αφού ναι μεν οι κίτρινοι δεν είχαν για μεγάλο διάστημα καλή απόδοση, όμως οι αλλαγές του Τσιώλη στο β’ μέρος σε συνδυασμό με την… ατυχία των γηπεδούχων έδωσαν το δικαίωμα στον Άρη να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 και με δεδομένη τη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας να κάνει και πάλι όνειρα για τα πλέι-οφ.
Έμειναν στα αποδυτήρια
Οι κίτρινοι μπήκαν νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν την Κέρκυρα να μοιάζει… Μπαρτσελόνα. Οι «Φαίακες» που από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη κατάφεραν μέσα σε έξι λεπτά να έχουν πατήσει τέσσερις φορές περιοχή και να έχουν κάνει το γήπεδο να… γέρνει προς την εστία του Σηφάκη. Ως απόρροια της ανωτερότητας των γηπεδούχων και της χαλαρότητας του Άρη ήρθε πολύ νωρίς το 1-0. Ο Στολτίδης μέσα από την περιοχή έστρωσε για τον Maznov και ο Σκοπιανός σούταρε δυνατά και νίκησε τον Σηφακη.
Συνέχισαν «υπνωτισμένοι» παρά την ισοφάριση
Το γκολ αυτό αντί να «ξυπνήσει» τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην Κέρκυρα που μέχρι το 24’ είχε «κατασκηνώσει» στα καρέ των κιτρίνων και προσπαθούσε για ένα δεύτερο τέρμα που θα της έδινε μεγάλο πλεονέκτημα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν δεύτερο τέρμα και στο 26’ το πλήρωσαν. Ένα λεπτό νωρίτερα είχε προηγηθεί ωραίο φάουλ του Castillo, με τον Κωνσταντόπουλο να βγάζει με υπερένταση την μπάλα κόρνερ. Ο Ουρουγουανός εκτέλεσε και αυτό το στημένο έστειλε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής των «Φαιάκων» ο Neto έβαλε την προβολή και με δυνατό σουτ από κοντά του Faty ο Άρης ισοφάρισε σε 1-1.
Λάθος Σηφάκη και… 2-1
Το παιχνίδι έδειχνε να ισορροπεί αφού η ομάδα του Τσιώλη ανέβασε ρυθμούς και θέλησε να εκμεταλλευτεί το… ψυχολογικό πλεονέκτημα που της έδωσε το γκολ. Όμως ένα λάθος του Μιχάλη Σηφάκη έφερε και πάλι τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Στο 32’ ο Γραμμόζης εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ ο Κρητικός τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσης και δεν μπόρεσε παρά την εκτίναξη να αποσοβήσει το… μοιραίο. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μακρή να χάνει το… άχαστο και συνάμα την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι.
Διπλή αλλαγή, τύχη βουνό και… επική αντατροπή
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο αλλαγές του Τσιώλη σε μία προσπάθεια να αλλάξει το παιχνίδι και να δώσει ώθηση στους κίτρινους. Ο Sakata μπήκε στη θέση του Μενδρινού και ο Pereira άφησε τη θέση του στον Toja. H αλλαγή προσώπων δεν έδειξε με τη… μία τα σημάδια της, αφού η Κέρκυρα ήταν κυρίαρχη στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι έφτασαν δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ με τους Καλαντζή και Γραμμόζη, όμως το δοκάρι και ο… Σηφάκης κράτησαν το 2-1 και… ζωντανό τον Άρη. Οι κίτρινοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και στο 65′ μετά από φάολυ που εκτέλεσε ο Νέτο, ο Λαζαρίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-2. Όμως οι κίτρινοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.Στο 68′ ήταν η σειρά του Castillo να δεχτεί την πάσα του Τoja και να σκοράρει. Στο 76′ ο Koke έβαλε το πρώτου γκολ στο πρωτάθλημα φέτος και έδωσε αέρα 2 γκολ στον Άρη, που όπως φάνηκε το χρειαζόταν αφού στο 77′ ο Gustavo μείωσε και έκανε τον αγώνα… θρίλερ. Τελικά η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που πιστώνεται την ανατροπή, κράτησε την πολύτιμη νίκη
Oι συνθέσεις:
Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Majstorovic, Κοντοδήμος, Gustavo, Παρασκευαΐδης, Μακρής, Στολτίδης, Γραμμόζης, Maznov, Epstain, Καλαντζής (63′ Γιάντσης)
Αρης: Σηφάκης, Βαγγέλη, Neto, Ronaldo, Λαζαρίδης, Michel, Faty, Μενδρινός (46’ Sakata), Pereira (46’ Τοja), Castillo, Koke
video τα γκολ της αναμέτρησης:












Δεν υπάρχουν σχόλια: