ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Superleague: Απόψε η στέψη του Ολυμπιακού;

Στην Τούμπα συγκεντρώνονται όλα τα φώτα της Σούπερ Λιγκ αφού ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ θα σημαίνει και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε!
Το σίγουρο είναι ότι θα πέσουν κορμιά στη Θεσσαλονίκη, όπως και στη Νέα Σμύρνη φυσικά, εκεί όπου η Λάρισα παίζει τη ζωή της με τον πρώην «ετοιμοθάνατο», Πανιώνιο!
Εργοτέλης-Ατρόμητος
Και τώρα… τρέχουνε! Και οι μεν και οι δε! Από εκεί που φλέρταραν με την είσοδο στα πλέι οφς, οι Κρητικοί έκαναν τρεις απανωτές ήττες και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να συμβιβάζονται με μια θέση στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι ήττες από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ είναι λογικές αφού δεν είναι για τα…δόντια της ομάδας του Καραγεωργίου, αλλά τώρα θα βρει απέναντί του έναν αντίπαλο στα μέτρα του. Εκτός οι Μπέτο και Φραγκουλάκης.
Ο λόγος για τον Ατρόμητο που έχει να νιώσει στο πετσί του τη χαρά της νίκης εδώ και έξι αγωνιστικές. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πανιώνιος ανεβαίνει επικίνδυνα και τρομάζει άπαντες στο Περιστέρι, αφού δεν θέλει και πολύ να αποκτήσουν μπελάδες σχετικά με τον υποβιβασμό. Το ματς της χρονιάς για την ομάδα του Δώνη είναι μεσοβδόμαδα στο Βόλο, αλλά έχουν άραγε την πολυτέλεια να έχουν το μυαλό τους μόνο εκεί;
Στραβό το κλίμα στην ομάδα, συνέβαλλαν σε αυτό και οι απειλές του Σπανού περί αποχώρησης αν έρθει ο υποβιβασμός. Μέσα σ’ όλα, δεν θα αγωνιστούν και οι Τάτος, Μπαζίνσκι, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μιχαηλίδης.
Πανιώνιος-Λάρισα
«Ο θάνατός σου, η ζωή μου!» Έχετε ακούσει τη φράση αυτή; Αντικατοπτρίζει πλήρως την προαναγγελία του αγώνα της Νέας Σμύρνης. Βέβαια, από εκεί που ο Πανιώνιος ήταν με το ενάμισι πόδι στη Football League, πήρε 8 χρυσούς βαθμούς σε 4 παιχνίδια και τώρα… το παίζει κι άνετος!
Ετοιμάζεται να σφραγίσει την παραμονή, δίνοντας παράλληλα τη χαριστική βολή στη Λάρισα! Από την άλλη, οι «βυσσινί» πρέπει να παραδειγματιστούν από τα καμώματα του «κυανέρυθρων» από τότε που ανέλαβε ο Λεμονής (και κυρίως από τότε που ήρθε ο Μήτρογλου). Οδηγός η εμφάνιση και η βαθιά ανάσα που ήρθε από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.
Ψάχνουν το πρώτο τους διπλό φέτος και μετά τη νίκη του Αστέρα, είναι περισσότερο αναγκαίο. Ίσως… τυχαίο που η τελευταία εκτός έδρας επικρτάτηση των Λαρισαίων ήταν πάλι στη Νέα Σμύρνη (11 Απριλίου του 2010, με 3-0 σκορ). Έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους και γ’ αυτό ίσως να μη τους κάνει ούτε το «Χ». Μοναδική απουσία ο Κατσιαρός, την ώρα που ο Πανιώνιος δεν υπολογίζει στους Ριέρα και Σάμαρη.
ΑΕΚ-Καβάλα
Είναι πιο άνετη μετά τα τελευταία συνεχή θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ και κυρίως μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Η ψυχολογία αυτή τη φορά είναι σε καλά στάνταρ, αλλά η Καβάλα δεν θα είναι παίξε –γέλασε αντίπαλος για την ΑΕΚ. Συν τοις άλλοις, η Ένωση σίγουρα θα σκέφτεται τον επαναληπτικό της Τούμπας για το Κύπελλο, το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς της. Εκτός οι Δέλλας, Καράμπελας, Καφές και Μάκος για την ομάδα του Χιμένεθ, που καλείται να μην ξενερώσει τον κόσμο, που το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές φέτος. Θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό οι Λυμπερόπουλος και Γκέντζογλου που επιστρέφουν.
Φορμαρισμένοι οι «Αργοναύτες» και με τους Ντουγκλάο, Καρντόζο να υπολογίζονται, πάει με σκοπό την «κηδεία» στο ΟΑΚΑ. Σε επτά παιχνίδια έχει μόνο μία ήττα και επιπλέον στόχο να μπει στα πλέι οφ, δείχνοντας ότι βρίσκεται στο γκρουπ των θεωρητικά δυνατών ομάδων. Πλήγμα η απουσία του Ονουάτσι, αλλά έχει τον Αλγερινό. Αμπντούν λαμπρός την οδηγεί…
Κέρκυρα-Άρης
Με τον αέρα που έφερε η έλευση του Σάκη Τσιώλη ο Άρης θα προσπαθήσει να μη μπλέξει ακόμα περισσότερο! Το τρένο των πλέι οφ, πάει, χάθηκε! Η ήττα από τον Ηρακλή, πόνεσε πολύ, έφερε τη φυγή του Μηχαλήτσιου, το «ντου» των οπαδών κι αν έρθει νέα ήττα από τους Φαίακες, ποιος ξέρει; Θα έχουμε «ωραίες» ιστορίες στη συμπρωτευουσα!
Βέβαια, σε δυσμενή θέση βρίσκεται και η Κέρκυρα. Οι ήττες από Ολυμπιακό Βόλου και Ξάνθη έφεραν και πάλι κοντά στα «μπλεξίματα» την Κέρκυρα. Ο κόσμος δεν απογοητεύεται όμως και αναμένεται να γεμίσει το ΕΑΚ, συμπαραστεκόμενος στην ομάδα του Μπάντοβιτς. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός έχει να «πονοκεφαλιάζει» για τις απουσίες των Βενέτη και Ιωάννου.
Γνωστή εδώ και καιρό αυτή του Μίχου.
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
«Πάμε να σφραγίσουμε το πρωτάθλημα» λενε οι Πειραιώτες!
«Πάμε να πάρουμε το Κύπελλο» λένε στον ΠΑΟΚ. Κι αν στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα είναι κατά 99,9999% σίγουρο, για τους Θεσσαλονικείς το κρίσιμο ματς είναι αυτό που έρχεται σε τρεις μέρες με την ΑΕΚ! Εκεί θα τα δώσουν όλα κι αυτό το ματς τους νοιάζει μόνο! Ασχέτως αν ο σημερινός αντίπαλος λέγεται Ολυμπιακός!
Η… εκδίκηση με τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο Κύπελλο. Αν δεν χάσει ο ΠΑΟΚ, μια χαρά χαρούμενος θα είναι! Υπάρχει και η κούραση από συνεχόμενους αγώνες… Περισσότερο εκδίκηση για τον αποκλεισμό του Κυπέλλου θέλει ο Ολυμπιακός, παρά να πάρει μαθηματικά τον τίτλο στην Τούμπα!
Καλύτερα δεν είναι τα πανηγύρια και οι χαρές να γίνουν μπροστά στους οπαδούς του και μάλιστα κόντρα στην ΑΕΚ (από την οποία επίσης ζητείται εκδίκηση); Δεν λέω ότι θα κάτσει να χάσει. Κάθε άλλο! Αλλά δεν θα σκοτωθούμε κιόλας!
Γι’ αυτό επιλέγη να εκτίσουν στην Τούμπα την ποινή τους οι Μιραλάς, Ριέρα. Εκτός και οι Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο. Και την άλλη εβδομάδα, δεν βλάπτει… Στο ψαχνό… Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς μπορεί να… στραβώσει το ματς της Τούμπας και να μην έρθει το under; Ειλικρινά!
Με την ίδια ευκολία θα ποντάρω και στο ξερό «Χ», που δίνει 2,93. Δεν χάνει ο Άρης, στο ντεμπούτο του Τσιώλη. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι θα νικήσει κιόλας, γι’ αυτό θα το καλύψω με το Χ. Σε διπλή ευκαιρία, δίνει 1,35! Δεν είναι κι άσχημο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: