ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Θανάσης Χαντάβας: «Πρέπει να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο» (video)

Με συγκεκριμένες προτάσεις προσήλθε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την δημιουργία «Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών».

Ο κ. Χαντάβας ξεκινώντας την ομιλία του, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο σήμερα είναι η ανάπτυξη η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι αναγκαία η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα παραγωγής. Και σε αυτό το σημείο, αν και το Υπουργείο κινείται στη σωστή κατεύθυνση χρειάζεται επιτάχυνση των δράσεων.
Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών επικεντρώθηκε στο σημαντικό θέμα του ελέγχου της αγοράς, αναφέροντας σχετικά: «Πράγματι θα πρέπει να πέσουν οι τιμές των εφοδίων και των εισροών που επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής των αγροτών και κυρίως να αποδυναμωθούν τα καρτέλ. Όλα αυτά δεν μπορούν όμως να γίνουν αν δεν έχουμε ένα ενιαίο μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων, για να ξέρουμε με ποιους συναλλάσσονται οι αγρότες, αλλά και για να υπόκεινται και οι έμποροι σε έλεγχο από την Πολιτεία».

Ο κ. Χαντάβας επισημαίνοντας ότι: «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση γιατί μπορεί να αποτελέσει μία βάση και να χρησιμεύσει ως εργαλείο», συμπλήρωσε ότι: «εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποδείξει στην πράξη, αν θα έχουμε μείωση των εφοδίων των εισροών για τους αγρότες, αν θα αντιμετωπιστούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις και αν θα αποδυναμωθούν τα καρτέλ που ταλαιπωρούν σήμερα τον αγροτικό κόσμο».

Ο κ. Βουλευτής πρότεινε προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένες πολιτικές όπως η στήριξη και η καθοδήγηση των αγροτών, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών μέσα από την ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογίας για την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, η υποστήριξη των αγροτών στα προβλήματα των Τοπικών Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) όπου οι αγρότες αντιμετωπίζουν μόνοι τους σύνθετες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και κυρίως η προώθηση και η διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και των βιολογικών προϊόντων, που αποτελούν το μεγάλο μας πλεονέκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: