ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τουρκία:Την άρπαξαν έγκυο από τον άνδρα της και την εξέδιδαν σε 15 άνδρες την ημέρα!

Η ιστορία της Κάτιας από την Οδησσό ήρθε στο φως μέσα από ντοκιμαντέρ. 
Αφού πέρασε από την κόλαση ο άνδρας της κατάφερε να την απελευθερώσει, ωστόσο η νεαρή κοπέλα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Δείτε αποσπάσματα. Τα συγκλονιστικά στοιχεία για ετη διακίνηση γυνακών φέρνει στο φως το ντοκιμαντερ καναδής δημοσιογράφου της Ρικ Μπιένστοκ. Σύμφωνα με το Βήμα που μιλά μαζί της όλα ξεκίνησαν όταν εκείνη βρέθηκε στο γραφείο μετανάστευσης στην Οδησσό της Ουκρανίας.
Εκεί μπήκε ένας 30χρονος Ουκρανός και με δάκρυα στα μάτια τους είπε ότι ένας άνδρας πούλησε την 21χρονη γυναίκα του - έγκυο στο παιδί τους – σε έναν τούρκο μαστροπό. Ο άνδρας αυτός πούλησε τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Τουρκία όπως τους είπε. Ο Βιορέλ τους είπε ότι θα έκανε τα πάντα για να τη βρει.
Τότε η καναδή δημοσιογράφος, αποφάσισε ότι αντί να κάνει μία θεωρητική έρευνα για το trafficking, θα βοηθούσε τον Βιορέλ να βρει την Κάτια. Μαζί με τον νεαρό Ουκρανό ξεκίνησαν μεγάλη έρευνα δωροδοκώντας μάλιστα αξιωματούχους από την Οδησσό ως την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.
Αυτά που αποκάλυψαν ήταν συγκλονιστικά. Βρήκαν ότι εκατοντάδες γυναίκες πωλούνται και μεταπωλούνται σε ένα ατέρμονο δίκτυο εκμετάλλευσης. Και μάλιστα αυτά γίνονται από ανθρώπους που οι γυναίκες εμπιστεύονται. Φίλους, γείτονες και συγγενείς.
Τελικά η Κάτια βρέθηκε αλλά σε κατάσταση σοκ από τη φρίκη που έζησε. “Ο μαστροπός την κρατούσε κλειδωμένη με άλλες γυναίκες και την ανάγκαζε να έχει σεξουαλική επαφή ακόμη και με 15 άνδρες την ημέρα. Οι άντρες τη βίαζαν και τη χτυπούσαν” λέει η κ. Μπιένστοκ. “Από τις κακουχίες έχασε το μωρο της και επέστρεψε στην Ουκρανία με βλέμμα κενό” αναφέρει η ίδια.
Η ιστορίας της Τάνια
Στην ταινία εμφανίζεται και η ιστορία της Τάνια.
 Η 20χρονη Ουκρανή είχε φύγει πριν από χρόνια για την Τουρκία για να γίνει καθαρίστρια. Κατέληξε θύμα ενός δικτύου μαστροπών που τη βίαζαν και τη χτυπούσαν. Σε μία επιδρομή της αστυνομίας η Τάνια αποκαλύφθηκε και απελάθηκε από την Τουρκία με την κόρη της.
Όταν την ανακάλυψε η κ. Μπιένστοκ ζούσε με τη μικρή και τον βαριά άρρωστο αδελφό της σε ένα μικρό σπίτι κοντά στο εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ. Χρειαζόταν επειγόντως χρήματα για την εγχείριση του αδελφού της και είπε στη δημοσιογράφο: “Δεν έχω άλλη επιλογή. Θα γυρίσω στην Τουρκία”. Η τάνια γύρισε στην Τουρκία από όπου απελάθηκε μετά από μερικούς μήνες. Ο αδελφός της είχε στο μεταξύ πεθάνει από καρκίνο.

1 σχόλιο:

morfo tsaxtsiri είπε...

ειλικρινά φίλε δεν μπορεί να υπάρχουν σχόλια!!!!