ΣΙΝΕ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πασχαλινά ραβασάκια σε 700.000 επαγγελµατίες και επιχειρήσεις!!!

Εαρινό προσκλητήριο απευθύνει η Εφορία σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουµένους για την είσπραξη εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής,αρχής γενοµένης από ταπασχαλινά ραβασάκια που θα λάβουν τη Μεγάλη Εβδοµάδα 700.000 επαγγελµατίες και επιχειρήσεις, µε την υπενθύµιση «µην ξεχάσετε να καταβάλλετε τις δηλώσεις ΦΠΑ στην ώρα τους», διαφορετικά το ύψος του φόρου θα προσδιοριστεί µε τρόπο τεκµαρτό.

Ταυτόχρονα, στο στόχαστρο των φοροελεγκτών πουκαλούνται να ανεβάσουν ταχύτητεςβρίσκονται 9.500 µεγαλοϊδιοκτήτεςακινήτων που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ, 10.000 πολίτες που αγόρασαν ακίνητα αλλά δεν τα δήλωσαν στο Ε9, 70.000 επαγγελµατίες που δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ, 150.000 φορολογούµενοι που απέκρυψαν τη λεγόµενη επιχειρηµατική αµοιβή, 500 Ελληνες µε µεγάληακίνητη περιουσία στο εξωτερικό, 1.700 εργολάβοι που δεν δήλωσαν τα εισοδήµατα που εισέπραξαν και 150 πολίτες µευψηλές καταθέσεις, ακριβά αυτοκίνητα, κότερα και πολυτελή ακίνητα.

Πρόκειται για την «ανοιξιάτικη ατζέντα» της Εφορίας για την είσπραξη εσόδων που αποτελείτον πρώτο στόχο του οικονοµικού επιτελείου για τους επόµενους µήνες, αφούµέσα στο 2011 πρέπει νααντληθούν 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογαφιλόδοξοι είναι οι στόχοι της επόµενης τετραετίας στοπλαίσιο τουΜεσοπρόθεσµου Πλαισίου ∆ηµοσιονοµικής Στρατηγικής.

Ενόψει των εορτών, στη µάχη ρίχνεται και το Σ∆ΟΕ,µε εφόδους στην πασχαλινή αγορά, ενώ µέσα στις αµέσως επόµενες εβδοµάδες θέτει σε εφαρµογή το επιχειρησιακό του καλοκαιρινό πρόγραµµαελέγχων, µε έµφαση σενησιά και τουριστικούς προορισµούς.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΑ E-MAILS. Στο φλέγον µέτωπο της έγκαιρηςκαταβολήςτου ΦΠΑ,τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, η ΓΓΠΣ αποστέλλει e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδροµείο 700.000 επαγγελµατιών και επιχειρήσεων, µεβιβλία Β’ κατηγορίας, που έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση Φόρου Προστιθέµενης Αξίας µέσα στον Απρίλιο.

Ούτως ήάλλως όσοιαπό αυτούς δεν ανταποκριθούν τον Απρίλιο στις υποχρεώσεις τους, θα παραλάβουν στις 10 Μαΐου SMS «υπενθύµισης» στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αλλά η ΓΓΠΣ, για να περιορίσει τον αριθµό των «ξεχασιάρηδων», στέλνει προειδοποιητικά, από αυτή την εβδοµάδα, e-mails σεόλους τους υπόχρεους, υπενθυµίζοντάςτους τις υποχρεώσεις τους.

∆ιότι στο εξής, το ύψοςτου φόρου που δεν αποδίδεται στηνώρα του, θα προσδιορίζεται από την Εφορία µε τρόπο τεκµαρτό.

18 Απριλίου
ο µεγάλος όγκος δηλώσεων φορολογίας εισοδήµατος ελευθέρων επαγγελµατιών και επιχειρήσεων µε βιβλία Α’ και Β’ κατηγορίας όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 28 Απριλίου, η καταληκτική προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων οµµόρυθµων (ο.ε.), ετερόρρυθµων εταιρειών (ε.ε.) και κοινοπραξιών, που τηρούν

βιβλία Γ’ κατηγορίας 5 Μα ΐ ου
η τελική προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήµατος των επαγγελµατιών µε βιβλία Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας (για όσους το ΑΦΜ τελειώνει σε 60, 70, 80, 90, 00)

Η είσπραξη εσόδων 1,6 δισ. ευρώ µέσα στο 2011 αποτελεί τον πρώτο στόχο του οικονοµικού επιτελείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: