ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 75 ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΄ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ' ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Στο άνοιγμα των λογαριασμών 75 προσώπων για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων έχει ήδη προχωρήσει το ΣΔΟΕ. Το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα αποτελέσει σύντομα και τη βάση των ενεργειών της Εισαγγελίας...
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, έχουν διαπιστωθεί ήδη φορολογικές παραβάσεις και σύντομα έρχονται και οι σχετικές διώξεις από τη Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Αθηνών (κ. Π.Παπανδρέου ) για παράβαση του φορολογικού κώδικα, αλλά και για το κακούργημα του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανακαλύψει την πληρωμή υπέρογκων ποσών σε οffshore εταιρείες στις Ολλανδικές Αντίλλες, αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους στην Ινδία.
Σύμφωνα με τιμολόγια που έχει στη διάθεσή του Το Βήμα, υπέρογκα ποσά πληρώθηκαν από τα Ελληνικά Ναυπηγεία ακόμα και το 2004 και το 2005 σε δύο κυρίως οffshore εταιρείες.
Έχοντας ως βάση τα ευρήματα του ΣΔΟΕ, την περασμένη Παρασκευή συγκλήθηκε κοινή σύσκεψη των εισαγγελέων κκ. Παπανδρέου και Κυβέλου με τους επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: