ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΚΑΒΑΛΑ '86 - ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 1-1 (στην παράταση 2-1 ) (video)

ΑΔΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟ
ΣΩΡΕΙΑ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ '86.

 Την Κυριακή 10 Απριλίου στο ουδέτερο γήπεδο του Καλοχωρίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας - μπαράζ για την 1η θέση του Α΄ ομίλου μεταξύ του Φιλυριακού και της Καβάλας. Οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην τελική βαθμολογία και έτσι οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο ματς. Ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1 και  Το τελικό 2-1 υπέρ της Καβάλα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Ο Φιλυριακός ήταν στην ουσία κυρίαρχος της αναμέτρησης έχοντας πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ υπήρξαν φάσεις στις οποίες ο Φιλυριακός διαμαρτυρήθηκε για τις διαιτητικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, στο 51' που ακυρώθηκε κανονικό τέρμα της Τσιλοφύτη ως οφσάιντ και για το δεύτερο τέρμα της Καβάλας στο 111' με σκόρερ την Πολιτίδη υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για οφσάιντ, ενώ προς το τέλος της παράτασης ο Φιλυριακός ζήτησε χέρι σε κοντρόλ αμυντικού της Καβάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας της. Επίσης, και σε πολλές υποδείξεις φάουλ υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Φιλυριακού, ειδικά σ' ένα κομμάτι του αγώνα που υπήρξαν δυνατά μαρκαρίσματα προς τις παίκτριες της Φλωρινιώτικης ομάδας. Όσο για τις ευκαιρίες; Πολλές από πλευράς Φιλυριακού τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος.

 Στο Α΄ ημίχρονο η Καβάλα προηγήθηκε στο 11΄ με την Χατζηνίκου σε μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας του Φιλυριακού και είχε ευκαιρία στο 16`. Οι παίκτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη απάντησαν με ευκαιρίες και απειλητικές επιθέσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 20'  η Τσιλοφύτη προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η Μπασούρη είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, στο 21΄μετά από την πάσα της Μάινου και στο 42΄ μετά από πάσα της Λυπίτκα. Στο 36΄ η Πέικου έσπασε το τεχνικό οφσάιντ  της Καβάλας, βγήκε όμως πλάγια, έκανε την πάσα στην Μάινου και πριν προλάβει να πλασάρει αυτή έσωσαν οι αμυντικές της Καβάλας. H Μάινου απείλησε μ’ ένα φάουλ στο 30’, ενώ στο 38’ βγήκε τετατέτ αλλά το πλασέ που επιχείρησε εξουδετέρωσε η γκολκίπερ της Καβάλας.
 Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος.  Στο 51' ακυρώθηκε κανονικό τέρμα της Τσιλοφύτη ως οφσάιντ και στο 51' 47'' η Μπασούρη είχε μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 70'  θα έρθει η ισοφάριση για τον Φιλυριακό όταν μετά από σέντρα από δεξιά η Μπασούρη πλάσαρε και έκανε το 1-1. Στο 81΄ η Μάινου βγήκε τετατέτ, αλλά στο πλασέ της μπλόκαρε τη μπάλα η Γραονίδου. Ο αγώνας έληξε 1-1 και οδηγήθηκαμε στην παράταση. 


Ο Φιλυριακός είχε την κατοχή, πίεσε για το γκολ, δεν του δόθηκε πέναλτι και η Καβάλα είχε ένα δοκάρι και το γκολ και έτσι προέκυψε το τελικό σκορ. Παρά το τελικό αποτέλεσμα, τα κορίτσια του Φιλυριακού πάλεψαν και στα 120 λεπτά, τα έδωσαν όλα και αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους στον αγώνα και συνολικά στο πρωτάθλημα.
 Στο Καλοχώρι βρέθηκαν και φίλαθλοι του Φιλυριακού που ήρθαν να συμπαρασταθούν στα κορίτσια της ομάδας και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειές τους. Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα σχετικά πανό του Φιλυριακού στις εξέδρες του γηπέδου. Για μια ακόμα φορά να τονιστεί πως η πολυμελής αποστολή του Φιλυριακού μετακινήθηκε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης με οχήματα των ανθρώπων του συλλόγου. Σε μια χρονιά που οι ομάδες του Γυναικείου ποδοσφαίρου στηρίζονται από τους τοπικούς φορείς της περιοχής τους, στον Φιλυριακό δε συμβαίνει κάτι τέτοιο...Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό. Η ομάδα που εκπροσωπεί τη Φλώρινα σε πανελλήνια εθνικά πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις, απλά πορεύεται μόνη της χωρίς στήριξη από τους φορείς της περιοχής μας...
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δ.): Πετροπούλου, Βασιλείου, Τσαμπάζη, Πάντου, Κάτη, Χαραβιτσίδου, Πέικου, Τσιλοφύτη (54' Ζήκου), Λυπίτκα, Μπασούρη, Μάινου. Στην αποστολή επίσης ήταν και οι Γιαμούρογλου, Παπούλια, Σιώμου, Πεοβίτου, Νικοπούλου.
ΚΑΒΑΛΑ '86 (Ρουμελιώτης Σ.): Γραονίδου, Αποστολίδου, Χατζηνίκου, Μοσχοπουλίδου, Κεραμυδά, Κιαχαγιά (119'  Βασιλειάδου), Κουπετσίδου Σ., Τριανταφυλλίδου (75΄ Τρύφων), Χατζηνίκου, Κουπετσίδου Β., Πολιτίδη.
Διαιτητικό τρίο: Γαλατσός Κ., Κατσικογιάννης Κ., Πάτρας Π. (ΣΔΠ Μακεδονίας).
http://filyriakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: