ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

A1 Μπάσκετ: Επικυρώθηκε η βαθμολογία από τις θέσεις 1 έως 8

Τα πλέι-οφ μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά με τα τέσσερα ζευγάρια του πρώτου γύρου να μένουν απαράλλακτα. Αυτό γιατί αρχικώς η προσφυγή του Άρη στο ΑΣΕΑΔ απορρίφθηκε και έπειτα επελέγη μια «σολομώντειος λύσις» καθώς οι ομάδες ψήφισαν την επικύρωση για τις θέσεις 1-8, ενώ από εκεί και κάτω θα αποφανθεί το ΑΣΕΑΔ.
Το μπέρδεμα ξεκίνησε από την μεσημεριανή απόφαση του αθλητικού δικαστή που δικαίωνε την ΑΕΚ, θέτοντας εκτός πρωταθλήματος τον Ηλυσιακό. Η απόφαση του δικαστή δεν ανέφερε σαφώς τι αποτελέσματα θα είχε αυτή η αποβολή. Αν ο Ηλυσιακός θεωρηθεί εκτός λίγκας θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενα τα 26 παιχνίδια του μέσα στη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι θα διαφοροποιηθεί η βαθμολογία με άλλες ομάδες να επωφελούνται και άλλες να το πληρώνουν ακριβά. Αν γινόταν αυτό τότε αλλάζουν τα δεδομένα κι επομένως τα ζευγάρια των πλέι-οφ! Συγκεκριμένα χωρίς τα αποτελέσματα του Ηλυσιακού ο Κολοσσός έρχεται 5ος (και παίζει με τον Άρη), το Μαρούσι 6ο, το Περιστέρι 7ο και η Καβάλα 8η. Οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ οπότε γλιτώνουν τα… χειρότερα με δεδομένο ότι στις 18.00 ξεκινά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αναβληθεί. Το Περιστέρι, όμως, είναι σίγουρα 7ο οπότε δεν επηρεάζεται. Ουσιαστικά η μοναδική αλλαγή αφορά το Μαρούσι (5ο), την Καβάλα (6η) και τον Κολοσσό (8ος).
Μένει η βαθμολογία ως έχει!
Τελικά επικυρώθηκε η υπάρχουσα βαθμολογία, δηλαδή αυτή που ίσχυε το πρωί της Πέμπτης, καθώς ο Ηλυσιακός επιβεβαίωσε ότι θα κάνει έφεση επί της απόφασης στο ΑΣΕΑΔ, κάτι που έχει δικαίωμα να κάνει εντός 48 ωρών.   Υπέρ αυτής της απόφασης πήραν οι ΠΑΟΚ, Κολοσσός, Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Μαρούσι, Καβάλα, Περιστέρι, Ίκαρος καθώς κι η ΕΟΚ. Απουσίασαν εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, αλλά και του Άρη, ενώ αρνητικά ψήφισαν Πανιώνιος, Ηλυσιακός και Ηρακλής.   Οι ομάδες που δέχτηκαν τη βαθμολογία δεσμεύτηκαν βέβαια να μην προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την τελική βαθμολογία, σε περίπτωση που τελεσιδικήσει η ένσταση της ΑΕΚ.
Προφανώς αυτό που «έκαιγε» τον ΕΣΑΚΕ ήταν να αρχίσουν τα πλέι-οφ, με τα ζευγαρώματα που ήταν ως τώρα γνωστά, κάτι που επιτεύχθηκε. Η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεσμευτεί είναι ο Άρης, που απουσίαζε. Σε ότι αφορά τη διαδικιασία της ψηφοφορίας, αυτή πραγματοποιήθηκε διότι εκκρεμεί η νομική «απάντηση» του Ηλυσιακού, που δίνει στις ομάδες αυτό το δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: