ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Σε νέες περιπέτειες η χήρα του Αρκάν!

Η πάλαι ποτέ «μούσα» του πολέμαρχου Αρκάν...
αρχηγού των παραστρατιωτικών σερβικών δυνάμεων που έδρασαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία την περίοδο των πολέμων, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο του Βελιγραδίου.
Αυτήν τη φορά όχι για τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες – είναι πολύ γνωστή τραγουδίστρια παραδοσιακής μουσικής – αλλά για οικονομικές απάτες.
Η Σβετλάνα, χήρα του Αρκάν Ραζνιάτοβιτε – γνωστή ως «Τσέτσα» - παραδέχθηκε την ενοχή της στην υπόθεση κατάχρησης χρημάτων από την πώληση παικτών της Ομπιλιτς, ποδοσφαιρικής ομάδας την οποία κληρονόμησε από τον σύζυγό της.
Σε αντάλλαγμα, η Εισαγγελία δέχθηκε να μειώσει την ποινή της και να της επιβάλει κατ’ οίκον περιορισμό ενός έτους καθώς και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ.

Η σταρ είχε καταδικαστεί για κατάχρηση 4 εκατ. ευρώ και αντιμετώπιζε κάθειρξη έως 15 ετών. Αν και επρόκειτο γιαπαλαιά υπόθεση, η Τσέτσα διέφυγε από την τσιμπίδα του νόμου επειδή έχει φανατικό κοινό που τη λατρεύει και αρκετούς πολιτικούς υποστηρικτές. Το 2002 είχε κατηγορηθεί για παράνομη κατοχή όπλων, ενώ ανακρίθηκε και για τη δολοφονία του Σέρβου μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: