ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σε πάρκο ΄΄Νίκος Παπαζογλου΄΄, θα μετονομαστεί το πάρκο Αγίου Θεράποντα της Τούμπα

Μια απόφαση για να τιμηθεί ο μεγάλος τραγουδοποιός Νίκος Παπάζογλου, πήρε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τούμπας, του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την απόφαση, το πάρκο που βρίσκετε μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, θα ονομαστεί σύντομα σε ΄΄πάρκο Νίκος Παπάζογλου΄΄. Η απόφαση ελήφθη από το συμβούλιο, για να τιμηθεί ο μεγάλος ερμηνευτής στην περιοχή που έζησε και είχε και το studio του. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την απόφαση, που θα πρέπει να επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο, το πάρκο που άτυπα μέχρι σήμερα, ονομάζετε πάρκο Αγίου Θεράποντα, λόγω της γειτνίασής του με τον ομώνυμο Ιερό Ναό, σε λίγες ημέρες θα αποκτήσει επίσημη ονομασία, τιμώντας έτσι το Νίκο Παπάζογλου, που τόσο πρόωρα έφυγε από την ζωή, αφήνοντας πραγματικά, ένα μεγάλο κενό στα μουσικά δρώμενα της χώρας.

Αντίθετα με τη συγκεκριμένη πρόταση της διοικούσας παράταξης, ήταν δύο σύμβουλοι της παράταξης του Κ. Γκιουλέκα, που τόνισαν ότι συμφωνούν με το να τιμηθεί ο Νίκος Παπάζογλου, αλλά διαφωνούν, με το να πάρει το όνομά του, το συγκεκριμένο πάρκο, γιατί ο κόσμος το έχει μάθει ως πάρκο του Αγίου Θεράποντα και με την αλλαγή της ονομασίας, μπορεί να στεναχωρηθούν κάποιοι από τους συμπολίτες μας, που θέλουν το πάρκο να έχει το όνομα του Αγίου.
Η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Τούμπας, θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά, θα προχωρήσει η διαδικασία της ονομασίας του πάρκου και πιθανώς να προταθεί στο συγκεκριμένο πάρκο, να γίνει και η πρώτη επίσημη τιμητική εκδήλωση – συναυλία για το Νίκο Παπάζογλου.
Ρεπορτάζ: Χρήστος Γιασκουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: