ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

"Συγνώμη πατέρα, δεν μπορώ να ζήσω άλλο" έγραψε και αυτοκτόνησε...

Ακόμη και οι αστυνομικοί δήλωναν συγκλονισμένοι από την τραγική κατάληξη αυτής της συγκινητικής ανθρώπινης ιστορίας στην Κρήτη. «Πρωταγωνιστής» του δράματος -όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Πατρίς»- ένας 36χρονος οικονομικός μετανάστης από τη Ρουμανία ο οποίος δεν άντεξε τα απανωτά κτυπήματα της μοίρας, και κυρίως το γεγονός ότι τον εγκατέλειψε η σύζυγός του παίρνοντας μαζί και τα δύο του αγγελούδια, και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Ο νεαρός αλλοδαπός είχε φθάσει στην Κρήτη πριν από έξι μήνες αλλά εγκλωβίστηκε και αυτός στη δίνη της ανεργίας και δε μπορούσε να βρει κάποια δουλειά -ό,τι να’ ναι- για να βγάλει τα προς το ζην. Κοιμόταν στα παγκάκια στην περιοχή του λιμανιού στο Ηράκλειο κι έτρωγε ό,τι έβρισκε ακόμη και στα σκουπίδια. Ήταν ήδη σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς μόλις τον είχε εγκαταλείψει η σύζυγός του μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 9 και 11 ετών, χωρίς να γνωρίζει που βρίσκονται.
Κάποιος άνθρωπος, αφού τον παρατήρησε επανειλημμένα να κοιμάται στο κρύο, τον πλησίασε μία βροχερή μέρα και με συμπόνοια και πατρική αγάπη προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του, διαισθανόμενος προφανώς ότι πρόκειται για κάποιον χτυπημένο από τη μοίρα άνθρωπο και όχι για κακοποιό ή επικίνδυνο άτομο. Σύμφωνη ήταν και η γυναίκα του 50χρονου, η οποία δεν προέβαλε καμία αντίσταση γνωρίζοντας τον άτυχο αλλοδαπό.
Ανάμεσα στον 50χρονο Ηρακλειώτη με τη χρυσή καρδιά και τον 36χρονο Ρουμάνο αναπτύχθηκε τον επόμενο καιρό δυνατή φιλία. Το ανδρόγυνο από την Κρήτη του παραχώρησε και δωμάτιο στο σπίτι για να έχει το δικό του χώρο. Ο Ρουμάνος άρχισε να τον αποκαλεί «πατέρα», ενώ καθημερινά έδειχνε την ευγνωμοσύνη του στον μεγαλόψυχο μεσήλικα και τη σύζυγό του.
Παρά την αναπάντεχα θετική εξέλιξη στη ζώη του να συναντηθεί με αυτόν τον σπάνιο άνθρωπο, ο 36χρονος έδειχνε μέρα με τη μέρα να αργοπεθαίνει από τον καημό που δε μπορούσε να δει τα μικρά του αγγελούδια. Δεν τον είχε πειράξει όταν είχε μέρες να φάει, δεν τον είχε απασχόλησει όταν κοιμόταν σε παγκάκι κάτω από το βροχερό ουρανό αλλά κάθε δευτερόλεπτο μακριά από τα παιδιά του ήταν και μια μαχαιριά στην καρδιά του…
Πριν από λίγες ημέρες ο Ρουμάνος εγκατέλειψε το κατάλυμα που του είχαν προσφέρει οι Ηρακλειώτες. Ο 50χρονος όμως ανησυχούσε για την τύχη του αλλοδαπού και τον αναζήτησε στα παλιά του «λημέρια». Τον βρήκε και του ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι. «Θα πιω λίγη ρακί και θα κρεμαστώ» του είπε απελπισμένος ο 36χρονος. Ο 50χρονος Ηρακλειώτης, όμως, τον αγκάλιασε και τον πήρε μαζί του στο σπίτι.
Η απόφαση του 36χρονου ήταν, όμως, οριστική. Το πρωί της επόμενης μέρας ο 50χρονος Ηρακλειώτης τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιο του. Δεν μπορούσε να το πιστέψει αλλά κάθε φορά που σκούπιζε τα αστείρευτα δάκρυα του, έβλεπε την ίδια τραγική εικόνα μπροστά του.
Δίπλα στο άψυχο σώμα του, ο 36χρονος άνδρας είχε αφήσει ένα σημείωμα. «Συγνώμη “πατέρα”, δεν μπορώ να ζήσω άλλο» έγραφε...
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: