ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Βρέθηκε νεκρή στην πισίνα του σπιτιού της η Μαρί-Φρανς Πιζιέ!!!


Η Γαλλίδα ηθοποιός Μαρί-Φρανς Πιζιέ, 66 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή τη νύχτα του Μ. Σαββάτου προς Κυριακή στο Σεν-Σιρ-σιρ-Μερ στο Βαρ όπου κατοικούσε, όπως έγινε γνωστό από τη δημαρχία της πόλης.  
Βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της εξοχικής κατοικίας της, με τις περιστάσεις του θανάτου της να παραμένουν απροσδιόριστες.
Η εισαγγελία της Τουρόν, που ξεκίνησε "'έρευνα για τα αίτια του θανάτου" διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για "ποινική έρευνα", ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθεί νεκροψία στη Μασαλία, σε ημερομηνία που δεν προσδιορίστηκε.
Συχνά παρουσιαζόμενη ως δευτεραγωνίστρια με μεγάλη γκάμα, η Μαρί-Φρανς Πιζιέ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1961 και εντοπίστηκε από τον Φρανσουά Τριφό χάρη σε μια οικογενειακή φωτογραφία στους δρόμους της Νίκαιας. Τότε έπαιζε σε έναν ερασιτεχνικό θεατρικό θίασο.
Ο σκηνοθέτης-φάρος του Νέου Κύματος έψαχνε μία έφηβη για να κάνει διάλογο με τον Ζαν-Πιερ Λεό ως Αντουάν Ντουανέλ στο "Αντουάν και Κολέτ", ένα από τα σκετς του "Έρωτας στα 20".
Το 1979, την ξαναβρίσκουμε στο ρόλο της Κολέτ στο "Η αγάπη το βάζει στα πόδια", την τελευταία περιπέτεια του Ντουανέλ, την οποία συνέγραψε η ηθοποιός.
Έπειτα από ταινίες του είδους του Ρομπέρ Χοσεΐν, γίνεται ηγερία του σινεμά των δημιουργών, εμφανιζόμενη στο ονειρικό σύμπαν των Ρομπ-Γκριγιέ, Λουίς Μπουνιουέλ, Ζακ Ριβέτ και κυρίως του νεαρού Αντρέ Τεσινέ. Χάρη στον τελευταίο, θα πάρει δύο φορές το γαλλικό κινηματογραφικό βραβείο Σεζάρ καλύτερου δεύτερου ρόλου για το "Souvenirs d'en France" το 1976 και Barocco το 1977.
To 1976 κερδίζει άλλο ένα Σεζάρ για το ρόλο της στην ταινία "Cousin, cousine" του Ζαν-Σαρλ Τατσελά, αισθηματικό χρονικό η επιιτυχία του οποίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της επέτρεψε να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλιγουντ ("Η άλλη πλευρά του μεσονυχτίου").

Δεν υπάρχουν σχόλια: