ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αντιμετωπίστε τα μυρμήγκια με φυσικούς τρόπους!!

Τα μυρμήγκια είναι απο τα αρχαιότερα πλάσματα πάνω στη γη και δεν... άλλαξαν για εκατομμύρια χρόνια.Υπάρχουν πάνω απο 4600 είδη και είναι απο τα δυνατότερα πλάσματα στο πλανήτη σε σχέση με το μέγεθός ,τους αφού μπορούν να κουβαλήσουν ακόμη και 50 φορές το βάρος τους.
Καταρχήν, πρέπει να θυμόμαστε πως τα μυρμήγκια “εισβάλλουν” στα σπίτια μας για έναν λόγο. Για φαγητό ή νερό. Καλό θα ήταν λοιπόν να έχουμε τα τρόφιμα καλά συσκευασμένα και κλεισμένα σε γυάλινα βάζα. Επίσης κάθε φορά που ετοιμάζουμε το φαγητό καλό θα ήταν να καθαρίζουμε καλά τον πάγκο της κουζίνας μας.
Φυσικοί τρόποι για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών:
Αρωματικά φυτά: λεβάντα, ρίγανη, δάφνη Απόλλωνος, μέντα! Ή ξερά φύλλα σε σημεία που ξέρουμε ότι πάνε μηρμύγκια μέσα στο σπίτι , ή έχοντας φυτέψει τέτοια φυτά. Ρίξτε ρίγανη, στο χώμα που σπείρατε σπόρους, για να μην κυκλοφορούν εκεί τα μυρμήγκια και τους κλέβουν.
Ξύδι: Ψεκάζουμε με ξύδι γύρω από τις πόρτες και άλλες περιοχές όπου εμφανίζονται. Μπορούμε επίσης να βάλουμε σε ένα μπωλάκι ξύδι με μέλι.
Μπέικιν παουντερ (μαγειρική σόδα) και χυμός λεμονιού. Βάζουμε κοντά σε μυρμηγκοφωλιές... Αφήνουμε μία μικρή ποσότητα κανέλας στις περιοχές όπου εμφανίζονται τα μυρμήγκια.
Αν έχουμε κατοικίδια μπορούμε να ρίξουμε γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) γύρω από τα πιατάκια τους.
Η κιμωλία είναι επίσης μία πολύ καλή λύση, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις κάθετες επιφάνειες. Σχεδιάστε με μία κιμωλία μια γραμμή στα σημεία από όπου έχουν περάσει. Και πάλι τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να την περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: