ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

"Καθρεφτοφοβία" η νέα... ασθένεια των γυναικών!

Το 90% των γυναικών άνω των 40 ετών αγχώνεται με τον αντικατοπτρισμό της!
Περίπου το 90% των γυναικών ηλικίας άνω των 40 ετών υποφέρει από «καθρεφτο - φοβία», σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία διεξήχθη στη Βρετανία. Οι γυναίκες που διανύουν την πέμπτη και την έκτη δεκαετία της ζωής τους είναι τόσο δυσαρεστημένες με την εικόνα τους που παρουσιάζουν αυτό που οι επιστήμονες έχουν ονομάσει «σύνδρομο καθρέφτη μέσης ηλικίας».

Μόλις το 9% των γυναικών άνω των 50 ετών είναι ευχαριστημένες με το είδωλό τους, σε αντίθεση με το 43% των γυναικών μεταξύ 20 και 30 ετών, οι οποίες δηλώνουν ευχαριστημένες με αυτό που βλέπουν. Η έρευνα, που διεξήχθη σε 1.200 γυναίκες, διαπίστωσε ότι οι αλλαγές που συντελούνται στο σώμα με την ηλικία, σε συνδυασμό με τα νεανικά πρότυπα στη μόδα, έχει οδηγήσει σε δραματική πτώση της αυτοπεποίθησης των μεγαλύτερης ηλικίας γυναικών.

Ολες οι ερωτηθείσες γυναίκες μέσης ηλικίας δήλωσαν ότι θα ήθελαν να αλλάξουν κάτι στην εμφάνισή τους, με την επίπεδη κοιλιά να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ακολουθούσαν τα γυμνασμένα μπράτσα και οι γοφοί χωρίς κυτταρίτιδα.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην έρευνα Invisible Women Study της εταιρείας isme.com. «Όλες οι μελέτες
δείχνουν ότι οι περισσότερες γυναίκες φθάνουν στο απόγειο της νοητικής και συναισθηματικής τους ωριμότητας και αποτελεσματικότητας στη μέση ηλικία» είπε η ψυχολόγος του συμπεριφορισμού Σούζαν Κουίλιαμ. Και τόνισε : «Έχοντας μεγαλώσει μία οικογένεια, με το να είναι σίγουρες με τη δουλειά τους, έχουν φθάσει σε μία κατάσταση σοφής άνεσης στις ζωές τους, αισθάνονται καλά για το μέλλον. Δυστυχώς δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το πώς αισθάνονται με το σώμα τους. Ζούμε σε μία εποχή που η γυναικεία ομορφιά προσδιορίζεται από την ηλικία - κάτι που έχει γίνει εμμονή για την κοινωνία και ειδικά για τα μέσα ενημέρωσης».

Η έρευνα ζήτησε επίσης από τις γυναίκες να περιγράψουν με μία λέξη τον εαυτό τους. Οι μισές άνω των 50 επέλεξαν το «μέτρια» ή «ασουλούπωτη», ενώ οι γυναίκες στα 20 επέλεξαν το «ελκυστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: