ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κατηγορούμενος από την Εκκλησία ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών διότι δεν αποδίδει τα έσοδα του Ναού

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει αύριο Τρίτη 5 Απριλίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών Μιχάλης Γαβρίδης μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Μητρόπολη Γρεβενών διότι δεν αποδίδει σε αυτήν τα έσοδα του ναού «Άγιος Κωνσταντίνος» που βρίσκεται στον χώρο του Νοσοκομείου Γρεβενών. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Μιχάλης Γαβρίδης ζητά τα όποια έσοδα προερχόμενα από τον συγκεκριμένο Ναό που δημιούργησε εκεί η χήρα του Κώστα Στεργιάδη εις μνήμην του αντρός της, να τα κρατά το Νοσοκομείο και να τα διαθέτει σε αγορά κυρίως ειδών ρουχισμού σε άπορους συμπολίτες μας που ασθενούν και δεν έχουν καμία βοήθεια από πουθενά. Κάτι το οποίο όμως βρίσκει αντίθετη τη Μητρόπολη Γρεβενών.
Ο Μητροπολίτης κκ Σέργιος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, είπε πως όλες οι εκκλησίες και οι ναΐσκοι που υπάρχουν στον Νομό υπάγονται στη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδας.
«Αυτό σημαίνει πως τα έσοδα αυτών πρέπει να πηγαίνουν στην αντίστοιχη Μητρόπολη. Ο συγκεκριμένος ναός χτίστηκε χωρίς την έγκριση της ¨Εκκλησιαστικής επιτροπής¨και ονομάστηκε ¨Άγιος Κωνσταντίνος¨ στο όνομα του εκλιπόντα Κωνσταντίνου Στεργιάδη, χωρίς να ερωτηθεί κανείς. Το ίδιο ισχύει και στο στρατόπεδο Γρεβενών που ονομάστηκε ¨Αγίου Δημητρίου¨. Η δεύτερη περίπτωση του Στρατοπέδου για την ώρα δεν μας απασχολεί, θα το δούμε ενδεχομένως αργότερα» κατέληξε ο Μητροπολίτης Γρεβενών.
Περισσότερα στην αίθουσα του Δικαστηρίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: