ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΣΟΚ!! Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας εκπέμπουν φαινόλη (δηλητήριο του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου)

Πολλοί το υποψιαζόμασταν, το συζητούσαμε, αρκετοί το είχαμε βγάλει παλιότερα και ως άρθρο προβληματισμού στα blog μας, όμως πλέον είναι επίσημο και με "τη βούλα".
Γερμανοί επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας εκπέμπουν επικίνδυνες ουσίες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και φαινόλης, ενός δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι ερευνητές προειδοποιούν να μην αφήνουμε τα παιδιά να κοιμούνται πολύ κοντά σε λαμπτήρες φθορισμού, επειδή εκπέμπουν καρκινογόνες χημικές ουσίες.
Σας θυμίζουμε οτι η Ε.Ε. (ευρωπαϊκή ένωση) επέβαλε την αντικατάσταση όλων των κανονικών λαμπτήρων πυρακτώσεως απο αυτές τις δηλητηριώδεις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, με πρόσχημα τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα....
(Δεν γνώριζε η Ε.Ε. οτι είναι δηλητηριώδεις αυτές οι λάμπες?? Ή μήπως ακριβώς για αυτό τον λόγο τις επέβαλε δια ευρωπαϊκού νόμου σε όλα τα κράτη????)
Από όσο φαίνεται τα νέα φωτιστικά δεν είναι και τόσο «πράσινα», όπως αναμενόταν. Όταν σπάσουν, από αυτά διαρρέουν επικίνδυνες ποσότητες υδραργύρου, (επίσης πολύ ισχυρό δηλητήριο).
Τώρα, οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι όταν λειτουργούν οι λάμπες αυτές, απελευθερώνουν επικίνδυνες χημικές ουσίες σε μορφή ατμού.
Σύμφωνα με τον Andreas Kirchner από την Ομοσπονδία Γερμανών Μηχανικών, γύρω από τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σχηματίζεται ένα βλαβερό «ηλεκτρικό νέφος» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δωμάτια που δεν αερίζονται, και σε καμιά περίπτωση κοντά στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: