ΣΙΝΕ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Απίστευτα σκάνδαλα στην Μύκονο - Τεράστια η ζημία για το Δημόσιο!

Τεράστια ζημία έχει υποστεί, όπως αποδεικνύεται από την εισαγγελική έρευνα ο δήμος Μυκόνου...
Επιπλέον, όπως αποκαλύπτεται, ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου υπεξαίρεσαν -πάντα σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα- τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 300.000 ευρώ από τη μίσθωση παραλιών και 100.000 ευρώ από το τέλος παρεπιδημούντων, εκδίδοντας πλαστές αποδείξεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στον δήμο Μυκόνου από το υπουργείο Οικονομικών παρότι ζητήθηκε πριν από ένα έτος, δεν έχει ξεκινήσει.
Ύποπτοι για τα τέσσερα κακουργήματα και πλημμελήματα που ερευνώνται, (υπεξαίρεση από δημοτικό υπάλληλο κατ' εξακολούθηση, ψευδής βεβαίωση από δημοτικό υπάλληλο με σκοπό αθέμιτο όφελος, ψευδής βεβαίωση από δημοτικό υπάλληλο, απιστία σχετική με την υπηρεσία) είναι ένας δήμαρχος, δύο αντιδημάρχοι και δύο δημοτικοί υπάλληλοι.
Η εισαγγελέας, πάντως, ζητεί να διερευνηθούν ακόμα δύο ζητήματα. Πρώτον, γιατί δεν εντοπίστηκαν οι αυθαιρεσίες τα προηγούμενα έτη, παρότι τα οικονομικά του δήμου έλεγχε ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία. Και δεύτερον, να διερευνήσει τις καταγγελίες ορισμένων από τους επιχειρηματίες, που ισχυρίζονται ότι κατέβαλαν περισσότερα χρήματα. καθώς αμελούσε να εισπράξει από εκατοντάδες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια το τέλος παρεπιδημούντων (2% επί των ακαθάριστων εισπράξεων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: