ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τσάμπιονσιπ: Ντέρμπι στο «Έλαντ Ρόουντ»

Τέσσερα παιχνίδια για την 43η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ, διεξάγονται τη Μεγάλη Παρασκευή, με το μεγάλο παιχνίδι να γίνεται στο «Έλαντ Ρόουντ», εκεί όπου η Λιντς φιλοξενεί την Ρέντινγκ.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παιχνίδια Ντονκάστερ-Κρίσταλ Πάλας και Κόβεντρι-Σκάνθορπ, ενώ το άλλο ματς είναι αυτό ανάμεσα στη Νότιγχαμ και την Λέστερ.

ΚΟΒΕΝΤΡΙ-ΣΚΑΝΘΟΡΠ
Α’ γύρος: Σκάνθορπ-Κόβεντρι 0-2

Κόβεντρι: Τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για την Κόβεντρι που επικράτησε 2-1 της Μίλγουολ, σκαρφαλώνοντας ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Κινγκ, με την Κόβεντρι να βρίσκεται στο +12 από τις θέσεις του υποβιβασμού.
Θα λείψει ο αρχηγός μέσος Κάρσλεϊ (25 συμμ.), αμφίβολος ο μέσος Γκούναρσον (38/4), μάλλον επιστρέφει ο επιθετικός Μακ Σέφρεϊ (33/8).
Σκάνθορπ: Μετά από εννέα συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, η Σκάνθορπ πήρε τεράστιας βαθμολογικής σημασίας «τρίποντο» στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας με 2-1 και συνεχίζει τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, καθώς βρίσκεται στο -3 από την σωτηρία. Ενθουσιασμένος ο προπονητής της ομάδας Νιλ που τόνισε: «Είναι μια τεράστια νίκη η οποία μας δίνει πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τιμωρημένος ο επιθετικός Γκάρνερ (16/6), λογικά προλαβαίνει ο μέσος Ο’ Κόνορ (28/6), αμφίβολος ο αμυντικός Μπιρν (21/2).

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Α’ γύρος: Κρίσταλ Πάλας-Ντονκάστερ 1-0

Ντονκάστερ: Για όγδοο παιχνίδι χωρίς νίκη έμεινε η Ντονκάστερ που ηττήθηκε 3-1 στην έδρα της Χαλ. Πλέον βρίσκεται μόλις στο +5 από τις θέσεις του υποβιβασμού και μόνο άνετα δεν αισθάνεται. Απογοητευμένος ο προπονητής της ομάδας Ο’ Ντρίσκολ που δήλωσε: «Έπαιξαν σαν ομάδα που κυνηγάει τα πλέι-οφ και εμείς σαν ομάδα που θέλει να υποβιβαστεί».

Αμφίβολος ο αμυντικός Μιλς (18/2), επιστρέφει μάλλον ο αμυντικός Ντουμπούγια (20 συμμ.).

Κρίσταλ Πάλας: Είχε την ευκαιρία να… σκοτώσει την Σκάνθορπ και να κάνει σημαντικό βήμα για την σωτηρία, αλλά μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 κινδυνεύει. Μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και όλα τα παιχνίδια από δω και πέρα είναι πολύ κρίσιμα.

Αμφίβολος ο αμυντικός Ράιτ (25 συμμ.), θα λείψει ο τιμωρημένος επιθετικός Σκάνελ (18/2), ελπίδες να προλάβει ο μέσος Μάροου (21 συμμ.)



ΝΟΤΙΓΧΑΜ-ΛΕΣΤΕΡ

Α’ γύρος: Λέστερ-Νότιγχαμ 1-0

Νότιγχαμ: Aν και βρέθηκε να προηγείται στην έδρα της Νόριτς, δεν άντεξε και γνώρισε τελικά την ήττα με 2-1. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα στα 5 τελευταία παιχνίδια για την Νότιγχαμ που βρίσκεται στο -2 από τις θέσεις των πλέι-οφ ανόδου και αν δεν είχε αυτή την πορεία τις τελευταίες εβδομάδες θα ήταν σίγουρα μέσα στη εξάδα.
Αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τα «καναρίνια» ο αμυντικός Κοντσέσκι (13/1) και θα απουσιάσει, ενώ τραυματίας αποχώρησε ο επιθετικός Μπόιντ (6/2) και είναι αμφίβολος. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος  Κόεν (37/2), αμφίβολος ο μέσος Άντερσον (33/2).

Λέστερ: Αν και ήταν αυτή που είχε την κατοχή και τις καλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, γνώρισε την ήττα 3-1 στην έδρα της Ρέντινγκ, δεχόμενη πάλι… φτηνά γκολ. Εφικτός ο στόχος των πλέι-οφ όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Μαθηματικά τα πλέι-οφ (στο -5) είναι προσιτός στόχος και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε όπως κάναμε και σήμερα».

Εκτός ο αμυντικός Μπάμπα (16/1) και ο επιθετικός Γουόχορν (20/4) που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

ΛΙΝΤΣ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Α’ γύρος: Ρέντινγκ-Λιντς 0-0

Λιντς: Πάει να… χύσει την καρδάρα με το γάλα η Λιντς που έμεινε για τρίτο παιχνίδι χωρίς νίκη, μετά την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τη Γουότφορντ και πλέον ο στόχος της απ’ ευθείας ανόδου αποτελεί όνειρο. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, καθώς κινδυνεύει να μείνει και εκτός των πλέι-οφ ανόδου καθώς τρεις ομάδες την πλησίασαν στους 2 βαθμούς. «Σήμερα προηγηθήκαμε  και μέσα σε 10 λεπτά δεχτήκαμε δύο γκολ. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε σωστή νοοτροπία όταν είμαστε μπροστά στο σκορ» τόνισε ο Σάμι Γκρέισον.

Εξαιρετικά αμφίβολος ο επιθετικός Μπέκιο (41/19) που αποκόμισε τραυματισμό, αμφίβολος και ο μέσος Γουάτ (18/1).
Ρέντινγκ: «Τρένο» η Ρέντινγκ που επικράτησε 3-1 της Λέστερ, πετυχαίνοντας την έκτη νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια. Στην 4η θέση και στο -3 από την προνομιούχο 2η θέση που οδηγεί στην απ’ ευθείας άνοδο βρίσκεται η Ρέντινγκ που με την φόρα που έχει πάρει, τίποτα δεν είναι δύσκολο. «Η Λέστερ έδειξε την ποιότητά της, αλλά χτυπήσαμε στην αντεπίθεση στο πρώτο γκολ» τόνισε ο ΜακΝτέρμοτ.
Αμφίβολος ο μέσος Κέμπε (36/9), ενώ κλήθηκε πίσω από τον δανεισμό του στη Χάντερσφιλντ ο αμυντικός Μόρισον.

Στο… ψαχνό: Το βασικό μας ποντάρισμα θα είναι το over 3 (επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση 3 γκολ) σε απόδοση 2,04 από την 10bet στο μεγάλο παιχνίδι Λιντς-Ρέντινγκ. Από εκεί και πέρα, κάτι ψιλά θα ρίξω και στο διπλό της Ρέντινγκ. Συμφωνώ ότι το «Έλαντ Ρόουντ» είναι έδρα που πρέπει να την σέβεσαι, όπως και τη Λιντς. Η Ρέντινγκ όμως είναι… τρένο και αν λείψει και ο Μπέκιο από τους γηπεδούχους, ενισχύεται ακόμα το διπλό σε απόδοση 2,53.
Για τους… κυνηγούς φαντασμάτων, θα επιλέξω να προηγείται η Σκάνθορπ στο ημίχρονο, σε απόδοση 5,17!

Δεν υπάρχουν σχόλια: