ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αποβολή της Βοσνίας από κάθε διοργάνωση!

Το είπαν και το έκαναν FIFA και UEFA που αποφάσισαν την αποβολή της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης από κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση. Αιτία, η άρνηση των αρχών του αθλήματος της χώρας να συμμορφωθούν στις εντολές για...ναρμόνιση του καταστατικού της εθνικής ομοσπονδίας, η οποία έχει ένα ιδιότυπο καθεστώς με τρεις προέδρους να εναλλάσσονται στην κεφαλή.
Κατάλοιπο του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας έχει τρεις προέδρους, έναν σερβικής καταγωγής, ένας κροατικής κι έναν μουσουλμάνο. Οι Σέρβοι αρνήθηκαν να συναινέσουν στην αλλαγή, φοβούμενοι ότι αυτό θα αποτελούσε περιορισμό των δικαιωμάτων τους και τελικά η απάντηση προς το τελεσίγραφο από FIFA και UEFA ήταν αρνητική.
Πάντως, η διεθνής συνομοσπονδία τονίζει πως η απόφαση αυτή είναι προσωρινή και ότι θα υπάρξει άρση της τιμωρίας όταν υπάρξει συμμόρφωση στις εντολές.
Η Βοσνία αγωνίζεται στον 4ο προκριματικό όμιλο για το Euro 2012, έχοντας 7 βαθμούς σε 4 αγώνες. Μπροστά της είναι η Γαλλία με 12 και ακολουθούν Αλβανία και Λευκορωσία με 8, όλες όμως, με ένα ματς παραπάνω.
Στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη υπάρχουν δύο διαφορετικές ομοσπονδίες, μια που ελέγχεται από Σερβοβόσνιους (με 20 μέλη) και μια ακόμη κοινή (Κροάτες και μουσουλμάνοι) με 34.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: