ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Αδικαιολόγητη, αήθης και υβριστική η προσωπική επίθεση του Δημάρχου Γρεβενών σε βάρος του Βουλευτή του Ν. Γρεβενών

Θλίψη, κατάπληξη και αποδοκιμασία προκαλεί σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη η αδικαιολόγητη, αήθης και υβριστική προσωπική επίθεση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, σε βάρος του Βουλευτή του Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, στις 5 Απριλίου 2011, προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Εύλογα διερωτάται ο καθένας, αλλά και ο Βουλευτής, τι είναι αυτό που άλλαξε την άποψη του Δημάρχου, μετά τους πρόσφατους δημόσιους επαίνους του προς τον Βουλευτή.
Αν ο κ. Δήμαρχος ενοχλήθηκε επειδή ο Bουλευτής ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Γρεβενών και του Δημάρχου Δεσκάτης να συναντήσουν Υπουργούς δεν έχει παρά να πράξει κι αυτός το ίδιο, όσες φορές το κρίνει αναγκαίο.
Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος και η υποχρέωση του Βουλευτή, να προωθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων και των παραγωγικών τάξεων.
Αν ο κ. Δήμαρχος ενοχλήθηκε που δεν κλήθηκε στο ΠΑΣΟΚ, όπως κλήθηκαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και οι Γραμματείς των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για να ενημερωθούν από τους Υπουργούς για τα ζητήματα της Περιφέρειάς τους, δεν έχει παρά να ζητήσει να εγγραφεί στο ΠΑΣΟΚ.
Αν ο κ. Δήμαρχος, αποδίδει τη μη δυνατότητα ένταξης έργων του στο ΕΣΠΑ στην ανεπάρκεια του Βουλευτή και στην ισχυρή πολιτική παρουσία των κ. κ. Πετσάλνικου, Κουκουλόπουλου και Λιάνη, ας απευθυνθεί στον αιρετό Περιφερειάρχη, που πρόσφατα εκλέχθηκε και δεν ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο με αυτό των Βουλευτών.
Οφείλει να το κάνει για να διαπιστώσει ότι η άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων προϋποθέτει σοβαρές και ώριμες μελέτες και όχι «χτυπήματα στο τραπέζι».
Αν η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προϋποθέτει μόνο πολιτική βούληση τότε η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε αντλήσει από το 2007 όλο το ποσό των 22 δις ευρώ κι όχι μόνο το 3%. Το ίδιο θα έπραττε και η σημερινή κυβέρνηση που με τεράστιες προσπάθειες κατόρθωσε να ανεβάσει το ποσοστό στο 20%.
Πρέπει ο κ. Δήμαρχος να αντιληφθεί ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες των έργων δεν είναι όλες ίδιες, όπως ισχυρίζεται, είτε τα έργα βρίσκονται σε περιοχές NATURA είτε όχι και η περιβαλλοντική αδειοδότησή τους δεν είναι απλή υπόθεση και δεν λύνεται μόνο με πολιτική βούληση. Αν αυτή η ελαφρότητα διακατέχει και την ΑΝΓΡΕ τότε υπάρχει εξήγηση γιατί ο οδικός άξονας Γρεβενών – Βασιλίτσας δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ παρά τις προσπάθειες του Βουλευτή, του Αντιπεριφερειάρχη και ολόκληρης της κυβέρνησης
Είναι καιρός ο κ. Δήμαρχος να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να πάψει να βλέπει φαντάσματα, μηχανισμούς, και ινστρούχτορες.
Είναι καιρός, να πάψει να καταγγέλλει και να συκοφαντεί όλους όσους έχουν διατελέσει Βουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, τα πέντε τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο Νομό Γρεβενών αλλά και στους όμορους Νομούς. Οφείλει και αυτός και οι συνεργάτες του να διερευνήσουν που πραγματικά βρίσκεται το πρόβλημα.
Η προσπάθεια του Δημάρχου να αποδώσει τις δικές του αδυναμίες στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και στην ανεπάρκεια του Βουλευτή, έχει για τους πολίτες του Δήμου Γρεβενών, ημερομηνία λήξης. «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε!»
Ας μην λυπάται ο κ. Δήμαρχος για το πολιτικό μέλλον του Βουλευτή, να λυπάται όμως για την καταστροφή στην οποία θα οδηγήσει το Δήμο Γρεβενών αν συνεχίσει να στοχοποιεί τον Βουλευτή αντί να συνεργάζεται μαζί του.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι πολίτες απαιτούν συνεργασία και συνεννόηση και όχι άγονες αντιπαραθέσεις.
Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου μας και να συνεργαστούμε προς όφελος των συμπολιτών που μας εμπιστεύτηκαν την τύχη τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Θανάσης Χαντάβας
Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: