ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη:

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης 
Βουλευτής ν. Ηρακλείου  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέχιση και ολοκλήρωση του Σχολικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος
ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης
«Χρειάζονται διαβεβαιώσεις για την μη κατάργηση του
Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου»
Διαβεβαιώσεις ότι θα λειτουργήσει κανονικά και την επόμενη χρονιά το Αθλητικό Σχολείο Ηρακλείου, αλλά και ότι θα υπάρξει άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση του Σχολικού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος, ζήτησε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «τη διακοπή του Σχολικού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος αποφάσισε στα μέσα Ιανουαρίου η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, παρόλο που καθηγητές φυσικής αγωγής διαβεβαιώνουν ότι για την χρηματοδότηση του Πρωταθλήματος υπήρχε χορηγία από την ΟΠΑΠ Α.Ε. ύψους 300.000 €», ενώ σημειώνει ότι «για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος εκκρεμούσαν δύο αγώνες, ώστε ο νικητής θα μπορούσε να λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βραζιλία και σε άλλες Διεθνείς Αθλητικές διοργανώσεις».

Αναφέρει δε ότι «οι μαθητές και οι καθηγητές – προπονητές του Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου, που έχει φέρει πολλές διακρίσεις τόσο εντός Ελλάδας, όσο και εκτός συνόρων, έχουν εκφράσει την έντονη απογοήτευσή τους, καθώς δύο αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος τους στερήθηκε η δυνατότητα διεκδίκησης του τίτλου, αλλά και μοριοδότησης όσων μαθητών – αθλητών είναι στην Γ’ Λυκείου και δίνουν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις». Υπενθυμίζει μάλιστα ότι «μετά από συζητήσεις, κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών και καθηγητών, κατά το μήνα Νοέμβριο, το Αθλητικό Σχολείο Ηρακλείου που κινδύνευε με κατάργηση την τρέχουσα σχολική περίοδο κατάφερε να συνεχίσει τη λειτουργία του» και τονίζει ότι «ωστόσο, οι μαθητές-αθλητές που επέλεξαν και επιλέχτηκαν να φοιτήσουν σε αυτό, μάταια περιμένουν μήνες τώρα να συνεχιστούν οι αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου».

Στο πλαίσιο αυτό και τονίζοντας ότι «η ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους και του αθλητισμού είναι κρίσιμη στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης», ζητά από την αρμόδια υπουργό να διαθέσει «τις αντίστοιχες πιστώσεις προκειμένου να λάβουν χώρα οι τελευταίοι αγώνες που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του Σχολικού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος, ώστε να μπορέσει ο νικητής να συμμετάσχει σε διεθνείς διοργανώσεις, και κυρίως να μοριοδοτηθούν -ως δικαιούνται- όσοι μαθητές παίκτες δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις».

Τέλος, ζητά τη δέσμευση της κας. Διαμαντοπούλου ότι «θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία του Αθλητικού Σχολείου Ηρακλείου», τονίζοντάς του ότι «δεν θα προχωρήσει στην κατάργησή του», ενώ ερωτά «ποιο είναι το μέλλον των Αθλητικών Σχολείων της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: