ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πολωνός παντρεύεται έναν… πίνακα!

Ο γάμος του Tomasz Urynowicz αναμένεται να είναι λίγο διαφορετικός από τους άλλους. Ο λόγος; Ο 37χρονος Πολωνός «ερωτεύτηκε» με την πρώτη ματιά και θέλησε να παντρευτεί τη γυναίκα που απεικονίζεται σε έναν πίνακα του 1955. Και επειδή δεν κατάφερε να βρει την ίδια, αποφάσισε να παντρευτεί… το πορτρέτο της!
Η «νύφη» είναι μια νέα κοπέλα με καστανά μαλλιά που κρατά στα χέρια της ένα καλάθι με ρούχα.
Ο φιλότεχνος Tomasz πρωτοείδε τον πίνακα το 2001 σε μια γκαλερί και… ένιωσε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Χωρίς καθυστέρηση αγόρασε τον πίνακα και αφιέρωσε τα επόμενα δέκα χρόνια στην αναζήτηση της κοπέλας που είχε ποζάρει.
Αφού δεν κατάφερε να την βρει, άρχισε έρευνα για τον ζωγράφο του πίνακα, Antoni Maria Kwiek.
Όπως διαβεβαιώνει ο «γαμπρός», το μόνο που ήθελε ήταν να βρει το αντικείμενο του πόθου του για να έχει μια ήρεμη κουβεντούλα μαζί της. «Ήθελα απλώς να τη συναντήσω, να πιούμε έναν καφέ και να συζητήσουμε. Να δω ποια είναι και τι κάνει στη ζωή της» δήλωσε ο Tomasz.
Παρά ωστόσο τις έρευνές του, δεν τη βρήκε και έτσι αποφάσισε να παντρευτεί το πορτρέτο της.
Το δύσκολο ωστόσο γι’ αυτόν θα είναι να βρει ιερέα που θα δεχθεί να τελέσει το μυστήριο – όνομα και πράγμα στην περίπτωση του Tomasz. «Δεν ξέρω εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό στην Πολωνία, αλλά εάν δεν είναι είμαι διατεθειμένος να πάω εκεί όπου επιτρέπονται τέτοιοι γάμοι» ανέφερε.
Ο «γάμος» του 37χρονου Πολωνού μπορεί να μοιάζει παράξενος, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός στο είδος του. Τον Δεκέμβριο του 2010 ένας Αυστραλός θέλησε να παντρευτεί τη σκυλίτσα του, την οποία είχε βρει πέντε χρόνια πριν και «αισθάνθηκε την ανάγκη να την παντρευτεί», ενώ στην Ταϊβάν ένας άνδρας παντρεύτηκε την γυναικεία μορφή του ταοϊσμού που είδε στον ύπνο του. 
Κορυφαίο περιστατικό ωστόσο παραμένει η περίπτωση μιας γυναίκας από την Ταϊβάν, η οποία παντρεύτηκε…τον εαυτό της.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: