ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κοντεύουν να πτωχεύσουν ακόμα και οι Μητροπόλεις


Αλλεπάλληλα ραντεβού με τράπεζες!!!  
Στη «γύρα» προς αναζήτηση πόρων έχουν βγει ακόμη και μητροπολίτες, που βλέπουν να έρχεται η χρεοκοπία για τις μητροπόλεις τους, πολλές εκ των οποίων και στην Κρήτη έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Αιτία η οικονομική συγκυρία που δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την Εκκλησία, σε συνδυασμό, όμως, αφενός με μεγάλα οικονομικά «ανοίγματα» για δραστηριότητες των μητροπόλεων κι αφετέρου με τις αυξημένες ανάγκες των φτωχών πολιτών που καταφεύγει, μαζικά πλέον, στην Εκκλησία ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό.
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει, το τελευταίο διάστημα, μητροπολίτη της ενδοχώρας της Κρήτης να πραγματοποιεί αλλεπάλληλα ραντεβού κυρίως με τράπεζες προς αναζήτηση χρηματοδότησης, για αποπληρωμή των υφιστάμενων χρεών και χρηματοδότηση νέων δραστηριοτήτων. Ο ίδιος μητροπολίτης το προηγούμενο διάστημα είχε απευθυνθεί σε οικονομικά επιφανείς επιχειρηματίες των Αθηνών, ζητώντας τη συνδρομή τους στο έργο της μητρόπολης, ενώ κατά διαστήματα διενεργούνται και έρανοι με τον ίδιο σκοπό.
Το «άνοιγμα» της μητρόπολης σε δάνεια και χρέη φέρεται αγγίζει τα 3-4 εκ. ευρώ, ενώ ο μητροπολίτης αναζητά επιπλέον 1 εκ. ευρώ ακόμη για τη στήριξη των δράσεων που προγραμματίζονται για το προσεχές μέλλον κι αφορούν εκατοντάδες μερίδες καθημερινά στο πλαίσιο των συσσιτίων, καθώς και τη λειτουργία κέντρων πολιτιστικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα.
Πηγή: cretalive.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: