ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Γυναίκα αρχιφύλακας συνελήφθη γιατί εκβίαζε αστυνομι

Γυναίκα αρχιφύλακας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, γιατί εκβίαζε αστυνομικό! Χειροπέδες πέρασαν οι άντρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σε μία αρχιφύλακα που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, με την κατηγορία ότι απαιτούσε εκβιαστικά και τελικά παρέλαβε από συνάδελφό της -ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα- το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.Οπως έγινε γνωστό, η συλληφθείσα ζητούσε τα χρήματα αυτά από τον αστυνομικό προκειμένου να μεσολαβήσει στον σύζυγο και τον γιο της να αποσύρουν μήνυση που είχαν υποβάλει εναντίον του και η οποία αφορούσε τα αδικήματα της απειλής, εξύβρισης και παράβασης του νόμου περί όπλων. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός στις 16 Φεβρουαρίου είχε βρίσει, απειλήσει και σημαδέψει με το όπλο του τον γιο της κατηγορούμενης σε δρόμο της Καλαμάτας.
Ο νεαρός είχε καταγγείλει το περιστατικό, με αποτέλεσμα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας να καταδικάσει τον άντρα σε 8 μήνες φυλάκιση, ποινή για την οποία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ύστερα από απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οπως φαίνεται, η αρχιφύλακας εν αναμονή της δίκης του αστυνομικού σε δεύτερο βαθμό ζήτησε το ποσό των 5.000 ευρώ για να αποσυρθεί η μήνυση, την οποία έχουν καταθέσει ο γιος της και ο σύζυγός της. Εις βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε εις βάρος της Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Αμέσως μετά τη σύλληψή της οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο αφέθηκε ελεύθερη και αναμένεται να δικαστεί σήμερα.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: