ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μήνυση των bloggers στην AOL

Να πληρωθούν για τα άρθρα τους ζητούν οι bloggers τα κείμενα των οποίων εμφανίζονταν... στην Huffington Post και την AOL, στη μήνυση που κατέθεσαν την Τρίτη (12/4).
Σύμφωνα με το Mashable, οι bloggers ζητούν αποζημίωση για τη χρήση των κειμένων και των ρεπορτάζ τους που είχαν αναδημοσιευτεί από την AOL χωρίς καν να αναφέρεται η αρχική πηγή.
Το θέμα πήρε διαστάσεις, καθώς οι bloggers έδιναν τα κείμενα τους στη Huffington Post ως freelancers, μόνο που δεν υπολόγιζαν ότι θα χρησιμοποιηθούν και στην AOL, η οποία εξαγοράστηκε το Φεβρουάριο για 315 εκατομμύρια δολάρια από την βρετανική εκδοτική εταιρεία.
Της μήνυσης ηγείται ο Τζόναθαν Τασίνι,  freelance δημοσιογράφος, ο οποίος γράφει στην Huffington Post από το 2005, και έχει επιτυχημένο “παρελθόν” σε μηνύσεις εναντίον εργοδοτών.
Πριν το 2005 είχε κερδίσει μια μάχη με τους News York Times, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το περιεχόμενο των  freelancer συνεργατών της εφημερίδας, χωρίς να τους αποζημιώνει για την αναδημοσίευση στην ηλεκτρονική της σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: