ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Europa League: Benfica – Braga 2-1 (video)

Στον πρώτο ημιτελικό του Europa League 2010-11, στο «da Luz» της Λισαβόνας και στον πορτογαλικό εμφύλιο, η Benfica επιβλήθηκε με 2-1 της Braga και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της διοργάνωσης. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Jardel στο 50’ και Cardozo στο 59’, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Vandinho στο 53’.
Η Braga ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 3’, όμως το σουτ του Silvio έξω από την περιοχή της Benfica πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι σύντομα «απάντησαν» και κατάφεραν μάλιστα να σκοράρουν στο 11’, αλλά το γκολ τους ακυρώθηκε σωστά από τον Thomson ως οφσάιντ. Η Benfica απείλησε εκ νέου στο 21’, με τον Artur να απομακρύνει το σουτ του Saviola. Στο 31’ και πάλι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ, όμως η «λόμπα» του Cardozo σε τετ α τετ με τον Artur πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η σημαντικότερη πάντως ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε 44’ για την ανώτερη από το δέκατο λεπτό και έπειτα Benfica. Μοιραίος παίκτης ο Cardozo, που είδε το πλασέ του να σταματάει στο δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς σκόραραν αμφότεροι οι δύο αντίπαλοι. Αρχικά στο 50’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με σκόρερ τον Jardel και τρία λεπτά (53’) η Braga έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά του Vandinho. Το παιχνίδι είχε και άλλο τέρμα να προσφέρει, καθώς στο 59’ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Cardozo. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, συνέβαλαν σ’ αυτό και οι αλλαγές στις οποίες προέβησαν οι δύο τεχνικοί και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 76’ για να έχουμε μία άξια αναφοράς ευκαιρία. Ο Lima επιχείρησε ένα σουτ το οποίο πάντως δεν ανησύχησε τον Roberto. Μέχρι το τελικό σφύριγμα δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο και έτσι η Benfica νίκησε με 2-1 και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Σκόρερ: Jardel 50’, Cardozo 59’ / Vandinho 53’
Διαιτητής: Craig Thomson (Σκωτία)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Benfica: Roberto, Luisao, Javi Garcia, Cardozo, Aimar, Maxi Pereira, Martins (65′ Jara), Coentrao, Peixoto (66′ Gaitan), Saviola (86′ Airton), Jardel
Braga: Artur, Rodriguez, Paulao, Miguel Garcia, Lima (84′ Kaka), Ze Meyong (55′ Custodio), Salino, Silvio, Alan, Hugo Viana (63′ Mossoro), Vandinho
Δείτε σε video τα highlights της αναμέτρησης Benfica – Braga 2-1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: