ΣΙΝΕ

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μέσω facebook δώρισε το νεφρό του!!! (video)

Όποιος έχει παρακολουθήσει την ταινία The Social Network θα αντιλήφθηκε ότι πίσω από τη δημιουργία του Facebook κρύβεται πρώτιστα το sex και όλα όσα επακολούθησαν (events, παιχνίδια κλπ.). Παρόλα αυτά, μέσα από το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της εποχής μας ξεπηδούν και ιστορίες που αναδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει.
Ο 35χρονός Jeffrey Kurze χρειάζοταν επειγόντως μόσχευμα νεφρού και θα βρισκόταν σε λίστα αναμονής για 3-5 χρόνια, εάν η γυναίκα του, Roxy, δεν αποφάσιζε να ενημερώσει το status της στο Facebook γράφοντας “ελπίζω ένα νεφρό να πέσει από τον ουρανό, έτσι ώστε να σταματήσει ο άνδρας μου να υποφέρει“. Συνέχισε ζητώντας εάν κάποιος γνωρίζει δότη οργάνου ομάδας αίματος O να την ενημερώσει.
ΔΕΙΤΕ: Το σχετικό βίντεο!

Ως εκ θαύματος, η απάντηση ήρθε από έναν σχεδόν άγνωστο, τον 25χρονό Ricky Cisco, φίλος της Roxy στο Facebook λόγω συνεργασίας εξ αποστάσεως, αλλά ουσιαστικά δεν είχαν γνωριστεί ποτέ. Ο Cisco παρατήρησε το status της Roxy και ενώ δεν είχε σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο δωρεάς νεφρού, του κινήθηκε η περιέργεια για να μάθει τι επιπτώσεις θα έχει στη ζωή του.
Μετά από έρευνα, ανακάλυψε ότι δωρίζοντας το ένα νεφρό του, είναι πιο ασφαλές και από το να οδηγά κανείς κάθε μέρα για τη δουλειά, οπότε θεώρησε ότι δεν έχει καμία δικαιολογία να κάνει πίσω από τη στιγμή που κατάλαβε πόσο ασφαλές είναι. Άλλωστε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, πάντοτε ήθελε να γίνει ήρωας, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι πολύ δυνατός, δεν μπορεί να σώζει τους ανθρώπους με τον παραδοσιακό τρόπο.
Η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία στις 30 Μαρτίου στο νοσοκομείο Beaumont του Detroit, και το video που βλέπετε παραπάνω έχει γυριστεί 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο Jeffrey και ο Ricky είναι πλέον πολύ καλοί φίλοι.
digitallife.today.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: