ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Aυτός θα είναι ο νέος Ντουντού!!!

Ντουντού Σεαρένσε τέλος, λοιπόν.
Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε τρία χρόνια στον Ολυμπιακό μας... πρόσφερε τον πρώτο χρόνο πολλά αλλά στην συνέχεια τα πήρε... πίσω με χαρακτηριστική ευκολία, όμοια με αυτή που έκανε αναρτήσεις στο Twitter ο 28χρονος μέσος.
Μπορεί επιδερμικα αυτή η αποχώρηση να μοιάζει ως αποδυνάμωση για την μεσαία γραμμή της ομάδας μας, αν συνυπολογίσει κάποιος όμως την χαμηλή προσφορά του Βραζιλιάνου τον τελευταίο καιρό, τα περίπου 2 εκ. ευρώ ετησίως συν τα μπόνους αλλά και την θέση ξένου που έπιανε ο πρώην παίκτης των Ρεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ρόστερ των Πειραιωτών, τότε ο Ολυμπιακός μάλλον κερδισμένος βγαίνει από αυτό το deal της «ερυθρόλευκης» διοίκησης με τους Βραζιλιάνους ιθύνοντες της Ατλέτικο Μινέιρο...
Πλέον, οι άνθρωποι του Θρύλου (τεχνική ηγεσία, σκάουτερ και φυσικά η διοίκηση) πρέπει να βάλουν τα... δυνατά τους, προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό του Βραζιλιάνου μέσου και να φέρουν στον Πειραιά ένα παικταρά ολκής γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η μεσαία γραμμή μιας ομάδας παραλληρίζεται με την... καρδιά ενός ζωντανού οργανισμού!

Όσο καλύτερα είναι τα χαφ, τόσο καλύτερα λειτουργεί ο ζωντανός οργανισμός.

Κάλστρομ, Σάντσες οι πρώτοι στόχοι...

Τους τελευταίους μήνες ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν βρίσκεται συνεχώς στην «ερυθρόλευκη» καθημερινότητα, αφού πρόκειται για έναν σκληροτράχυλο αμυντικό μέσο που ως γνήσιος Κολομβιανός «δαγκώνει» τον αντίπαλο και δίνει δύναμη και ώθηση στην ομάδα. Αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση και θα μπορούσε να αντικαταστήσει το κενό που άφησε ο Ντουντού.

Μπορεί επιθετικά να μην έχει τα προσόντα του Βραζιλιάνου, αμυντικά όμως δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι... 2 κλάσεις καλύτερος του Σεαρένσε.
Ο Θρύλος πάντως πρέπει να βιαστεί σχετικά με την απόκτηση του Σάντσες γιατί ήδη Μπορντό, Σεβίλλη και Βαλένθια έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον άσο της γαλλικής ομάδας.
Παράλληλα, η δεύτερη περίπτωση που παίζει πιο πολύ σαν αντί - Ντουντού είναι και ένας ποδοσφαιριστής που φέρνει αρκετά στον Βραζιλιάνο μέσο. Πρόκειται για τον μέσο της Λιόν, τον γνωστό σε όλους Κιμ Κάλστρομ. Ο Σουηδός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και όπως έχει τονίσει ο μάνατζερ του ο ίδιος ο 27χρονος άσος θα επιλέξει την επόμενη ομάδα του.

Πρόκειται για μια πολύ καλή λύση, ενώ ο Σουηδός διεθνής έχει πολλά στοιχεία που παραπέμπουν σε... Ντουντού. Είναι πάντως πιο γρήγορος, καλύτερος επιθετικά αλλά και πιο ηγετική φυσιογνωμία.


Τα άουτσάιντερ και οι πιθανότητες...

Στην λίστα του Ολυμπιακού πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις τύπου Ουιλιάμ Βενκέρ, του νεαρού μέσου που αγωνίζεται στην Ναντ. Κανείς δεν πρέπει να αποκλείει τέτοιες κινήσεις που μπορεί να βγάλουν «λαυράκι», ωστόσο οι συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες λένε πως ο Θρύλος θα κυνηγήσει περίπτωση ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει την ομάδα με το «καλημέρα».


Είναι πολλά τα λεφτά... Θρύλε!

Ο Ντουντού Σεαρένσε έφυγε για την Βραζιλία αλλά άφησε... προίκα ύψους 4 εκ. ευρώ! Έχουμε και λέμε, 2,5 εκ. που έπαιρνε μαζί με μπόνους τον χρόνο ο Βραζιλιάνος + 500.000 ευρώ η εφορία + 1 εκ. περίπου τα λεφτά της Ατλέτικο Μινέιρο μας κάνουν 4 εκ. ευρώ, τα οποία μπορεί να είναι παραπάνω αν αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν από τον Ολυμπιακό και οι Ντένις Ρόμενταλ και Μοϊσές Ουρτάδο!

Έτσι λοιπόν με τα παραπάνω χρήματα ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση ενός παικταρά στα χαφ που μπορεί να πάρει από το χέρι την ομάδα και να την οδηγήσει σε όμορφα «ευρωπαϊκά» μονοπάτια!


Τι ψάχνει ο Θρύλος...

Ο Ολυμπιακός θέλει δεδομένα έναν ποδοσφαιριστή που στην συγκεκριμένη θέση θα συνδυάζει αρμονικά αρκετά στοιχεία που θα βοηθούν στην λειτουργία της ομάδας.

Ταχύτητα, δύναμη, τσαμπουκά αλλά και επιθετικογενή δράση πρέπει να διαθέτει ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί. ΟΚ, δεν είπαμε να φέρουμε τον... Τσάβι αλλά στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού θα υπάρξουν πολλές αξιόλογες περιπτώσεις που μπορούν άνετα να φορέσουν την «ερυθρόλευκη»...

Τέλος, σημειώστε και κάτι τελευταίο και συνάμα... σύντομο. Κορυφαίοι στόχοι που βρίσκονται στην λίστα του Ολυμπιακού είναι πολλοί πιθανό να κρατούνται στο σκοτάδι ως «επτασφράγιστο» μυστικό. Ας είναι, η καλοκαιρινή κάθοδος στο αεροδρόμιο θα είναι πιο γλυκιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: