ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Δάκρυσε ο Μπενίτεθ στο μνημόσυνο των θυμάτων του "Χίλσμπορο" (photos)

H στήριξη του Κένι Νταλγκλίς στις οικογένειες των θυμάτων του "Χίλσμπορο", βρήκε ανταπόδωση μέσω του αιτήματος που κατέθεσαν στη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Οι στενοί συγγενείς των αδικοχαμένων φίλων της Λίβερπουλ, απαίτησαν από τη Βασίλισσά τους να ονομαστεί Ιππότης ο τότε αλλά και νυν τεχνικός των "ρεντς", για όλα όσα έκανε προκειμένου να απαλύνει τον πόνο τους από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 15ης Απριλίου του 1989 μέχρι και σήμερα.
"Πρόκειται για μία θλιβερή ημέρα, που είναι χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων συνδέονται με αυτό το σύλλογο", είπε ο Κένι Νταλγκλίς.
Ο Νταλγκλίς είχε πιέσει την τότε διοίκηση να παρεβρεθεί στις κηδείες και των 96 θυμάτων του "Χίλσμπορο", κάτι που τελικά έγινε πράξη, ενώ και ο ίδιος προσωπικά έδωσε το "παρών" σε πολλές από αυτές.
Στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή στο "Άνφιλντ" βρέθηκε και Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος μπορεί να μην βρίσκεται στους κόλπους των "ρεντς", ωστόσο απέδειξε ότι τρέφει συναισθήματα για την πρώην ομάδα του και δεν ξεχνά την τραγικότερη στιγμή της ιστορίας της.
Ο Ισπανός προπονητής δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του στο μνημόσυνο που έγινε στο "Άνφιλντ", προς τιμήν των 96 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Αγγλίας με την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το "παρών" στο γήπεδο του Μέρσεϊσαιντ έδωσαν μεταξύ άλλων ο θρυλικός Ίαν Ρας και ο ηγέτης των "ρεντς" Στίβεν Τζέραρντ.
Δέκα χιλιάδες φίλαθλοι της Λίβερπουλ κράτησαν και την ανάσα τους στις 15:06, το λεπτό δηλαδή που σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
O Ράφα Μπενίτεθ σκουπίζει τα δάκρυά του
Φίλαθλος της Έβερτον αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του "Χίλσμπορο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: