ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Super League: Αστερας Τρίπολης – Αρης 1-2 (video)

Νίκη που κρατά ζωντανές τις ελπίδες του για είσοδο στην πεντάδα πέτυχε ο Άρης κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη με 2-1. Μάλιστα, οι κίτρινοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0, παίζοντας με δέκα παίκτες για 50 λεπτά λόγω αποβολής του Castillo στο 40ο λεπτό. Σκόρερ οι Koke και Λαζαρίδης για τον Άρη, ήρωας ο Juanma που έπιασε πέναλτι του Bastia στο 89ο λεπτό.
Το άγχος ήταν φανερό στο πρώτο διάστημα του αγώνα, με τριάντα περίπου λεπτά παιχνιδιού να περνούν χωρίς καμιά απολύτως φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο τελευταίο όμως δεκάλεπτο του πρώτου μέρους η εικόνα άλλαξε άρδην με τρεις μεγάλες στιγμές στο ματς. Στο 35ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ, όταν σε στημένη φάση ο Orozco έμεινε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Nery Castillo κλώτσησε εκτός φάσης τον Bastia και αποβλήθηκε δικαίως από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Πέτρο Κωνσταντινέα. Σε εκείνο το σημείο όλα έδειχναν πως ο Άρης δεν θα μπορέσει να αντιδράσει όντας πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Bartolini κράτησε από τη φανέλα τον Koke μέσα στην περιοχή, με τον Κωνσταντινέα να υποδεικνύει σωστά το πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς. Ο Ισπανός αρχηγός του Άρη εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Με παίκτη παραπάνω ο Αστέρας Τρίπολης πίεσε ασφυκτικά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και σε τρεις περιπτώσεις, με τον Bastia στο 49ο, τον Arsenijevic στο 61ο και τον Martins στο 63ο λεπτό, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ό Άρης όμως απέδειξε ότι διαθέτει killer instinct, πετυχαίνοντας το 1-2 στο 65’, όταν το καλοχτυπημένο φάουλ του Καζναφέρη βρήκε τον Λαζαρίδη στο δεύτερο δοκάρι, με τον πρώην αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης να σκοράρει με κοντινή προβολή. Την τελευταία πινελιά στη μεγάλη νίκη του Άρη έβαλε ο Juanma, που έπιασε στο 89ο λεπτό το πέναλτι που εκτέλεσε ο Bastia, κρατώντας το «χρυσό» 1-2 για τους «κιτρίνους». Το πέναλτι που υπέδειξε λίγο νωρίτερα ο Κωνσταντινέας στην ανατροπή του Matusiak ήταν ανύπαρκτο.
Κόκκινες κάρτες: Castillo (40’), Francou (85’)
Γκολ: Orozco 35’ – Koke 42’ (πεν.), Λαζαρίδης 65΄
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης: Degra, Orozco, Uribari, Rubil, Bartolini, Bastia, Λαδάκης (Φορτούνης 71’), Francou, Udoji (Arsenijevic 60’), Martins (Παπάζογλου 79’), Matusiak
Άρης: Juanma, Βανγκέλι, Ronaldo, Λαζαρίδης, Michel, Faty, Toja, Sakata (Κασναφέρης 38’), Castillo, Koke (Μενδρινός 71’), Cesarec (Portilla 57’)
To 1-0 του Orozco για τον Αστέρα Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: