ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πέθανε ο τραγουδιστής Σταύρος Ζώρας (video)

Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία εβδομήντα χρόνων, κρατώντας μέχρι και την τελευταία στιγμή το μεγάλο του μυστικό. Ο διάσημος τραγουδιστής που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’70 Σταύρος Ζώρας εγκατέλειψε τα εγκόσμια την Παρασκευή αφού τα τελευταία τρία χρόνια ταλαιπωρούνταν από καρκίνο στο παχύ έντερο.
Πίσω του άφησε ένα από τα πιο όμορφα διαχρονικά τραγούδια: «Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο». Η κόρη του και γνωστή τραγουδίστρια Λιούμπα Ζώρα, συντετριμμένη, δήλωσε στην «Espresso»:
«Ο πατέρας μου είχε ταλαιπωρηθεί πολύ με την υγεία του τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν μας είχε πει τίποτα για να μη μας στενοχωρήσει και έτσι ήταν σε όλη του τη ζωή. Ηθελε πάντα να χαμογελάμε. Χωρίς να ξέρουμε τίποτα, ούτε η μητέρα μου, ούτε η αδελφή μου, πήγαινε και έκανε μόνος του χημειοθεραπείες. Το καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει όταν ξαφνικά άρχισε να χάνει κιλά».
«Δεν ήθελε να το παραδεχτεί σε εμάς. Μέσα σε τρεις μήνες έκανε μετάσταση παντού και οι γιατροί μάς είπαν ότι δεν παίρνει άλλη θεραπεία. Την τελευταία εβδομάδα ήταν στο κρεβάτι με ορό. Δεν ήθελε με τίποτα να πάει στο νοσοκομείο από τη στιγμή που δεν υπήρχε σωτηρία» δηλώνει η σύζυγός του Μαρίκα που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή. Η Ερη, η μικρότερη κόρη του, που είναι και εκείνη τραγουδίστρια, μας είπε:
«Ηταν υπερήφανος άνθρωπος ο πατέρας μου και ποτέ δεν παρακάλεσε κανέναν για τα επαγγελματικά του. Χάρηκε πολύ όταν του ανακοινώσαμε ότι θα ακολουθήσουμε το επάγγελμά του». Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, με τον Πασχάλη και τους φίλους του να τον αποχαιρετούν τραγουδώντας το αγαπημένο του τραγούδι «Εσένα που σε ξέρω τόσο λίγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: