ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Γαλλία: 14.000 φρουροί θα προστατεύουν τους G8!

Η φράση "Δρακόντεια μέτρα" ακούγεται...λίγη μπροστά στα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο των G8, αφού πάνω από 14.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και οπλίτες θα αναπτυχθούν σε μία έκταση 35 χλμ. επί 15 χλμ για την προστασία των συμμετεχόντων στην σύσκεψη της Ομάδας G8 στη Ντοβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία, στις 26 και 27 Μαΐου, ανακοινώθηκε σήμερα από επίσημες πηγές.

Στη σύνοδο αυτή θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας, καθώς και πολιτικοί ταγοί από άλλες προσκεκλημένες χώρες. Πρωτεύοντα θέματα στις συζητήσεις θα είναι οι αραβικές εξεγέρσεις και η πυρηνική ασφάλεια, έπειτα από το συμβάν στη Φουκουσίμα.

Ο αστυνομικός κλοιός θα έχει διπλή αποστολή, όχι μόνον να προστατεύσει τους ηγέτες της G8, αλλά παράλληλα να αποτρέψει πιθανές βίαιες κινητοποιήσεις στα περιθώρια της συνόδου.

Στο τεχνολογικό οπλοστάσιο των συστημάτων ασφαλείας θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα εποπτεύουν τον ‘θόλο’ που θα δημιουργηθεί πάνω από τη Ντοβίλ, στην έκταση και στο ύψος του οποίου θα απαγορεύεται κάθε είδους υπερπτήση.

Μέσα στην έκταση αυτή δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται άλλα αεροσκάφη, πλην μόνον των μαχητικών και των μη επανδρωμένων, των αεροπορικών μέσων αρωγής, όλων των ελικοπτέρων και αεροσκαφών των ηγετών των χωρών μελών της G8.

Στη διάθεση των αρχών θα τεθούν περίπου 40 ελικόπτερα του στρατού, της χωροφυλακής και της Πολιτικής Ασφάλειας, ενώ στο έδαφος θα τεθούν σε επιφυλακή δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, δέκα φουσκωτά σκάφη, δύο αντιαεροπορικές συστοιχίες Κροτάλ, εκ των οποίων η μία θα αναπτυχθεί στους ορεινούς όγκους που δεσπόζουν της Ντοβίλ, μίας εξαιρετικά δημοφιλούς λουτρόπολης στις νορμανδικές ακτές. 
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: