ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τι ομολόγησαν οι «φίλοι» της νεκρής 16χρονης που την μέθυσαν για να την βιάσουν!

Ενα μπουκάλι ουίσκι και μια φιάλη κόκα κόλα, μια διαδρομή λίγων δεκάδων μέτρων με Ι.Χ., ένα χρονικό διάστημα μιας ώρας στο ύπαιθρο και δυο φίλοι, στον έναν εκ των οποίων η 16χρονη μαθήτρια Στέλλα Ακουμιανάκη είχε μεγάλη εμπιστοσύνη αποτελούν τα κομμάτια του πάζλ που για μια εβδομάδα περίπου παρέμειναν ασυμπλήρωτα για να σχηματιστεί η πραγματική εικόνα των γεγονότων του μοιραίου ξημερώματος του Μ. Σαββάτου, όταν το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στο Νοσοκομείο όπου λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, επήλθε ο θάνατός της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο θάνατος της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη επήλθε από δηλητηρίαση οινοπνεύματος που προκάλεσε καταστολή αναπνοής και στη συνέχεια καρδιακής λειτουργίας, όπως από την αρχή είχε επισημάνει ο ιατροδικαστής και επιβεβαίωσε στην επίσημη ιατροδικαστική έκθεσή του ωστόσο οι συνθήκες υπό τις οποίες κατανάλωσε την υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, διαφέρουν κατά πολύ από εκείνες που αρχικά είχαν περιγράψει οι δυο φίλοι του κοριτσιού που την συνόδευαν στη νυχτερινή του έξοδο: ότι δηλαδή το ανήλικο κορίτσι.....
ήπιε κάποια ποτά μαζί τους σε κλαμπ της πόλης και αργότερα κάπου αλλού όπου δήθεν πήγε μόνο του χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν που, και εν τέλει ότι ως από μηχανής θεοί εμφανίστηκαν μπροστά του όταν εκείνο λιπόθυμο έπεσε στα χέρια τους έξω από ένα μπαρ και το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Οι δυο νεαροί αποκάλυψαν στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου το ένοχο μυστικό τους όταν πλέον το «μύθευμα» που είχαν δημιουργήσει με τη φαντασία τους και διηγούνταν με διάφορες παραλλαγές στις αλλεπάλληλες καταθέσεις τους πέφτοντας σε χαρακτηριστικές αντιφάσεις κάθε φορά, αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσε να πείσει. Η Αστυνομία, χθες, αφού απέδωσε κακουργηματικές κατηγορίες στον 17χρονο «κολλητό» φίλο του νεκρού κοριτσιού και στον 23χρονο με τον οποίο ο πρώτος είχε φιλία αλλά το ανήλικο κορίτσι φαίνεται να γνώριζε ελάχιστα, τους απέστειλε κλήση για να απολογηθούν, έκανε επίσημη ανακοίνωση για την διαλεύκανση του μυστηρίου που κάλυπτε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, από τις 3 περίπου έως τις 4.30 τα ξημερώματα της μοιραίας, για την ζωή του κοριτσιού, νύχτας.

Οι δυο νεαροί φέρεται να ομολόγησαν στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, που πεισματικά επέμεναν και έχοντας επιστρατεύσει την εμπειρία και την υπομονή τους για πολλές μέρες, ότι οδήγησαν την 16χρονη μαθήτρια στο Ι.Χ. του 23χρονου όπου εκείνος είχε μια φιάλη οινοπνευματώδες ποτό, αφού προηγουμένως από κοινού είχαν προμηθευτεί και μια φιάλη coca cola και ότι με το αυτοκίνητο πήγαν πίσω από τη Φορτέτζα, στον Περιφερειακό, σε ένα πολύ γνωστό και ορατό από το δρόμο «ξέφωτο» και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ζωή του ανήλικου κοριτσιού.

Κατά την Αστυνομία, ευρισκόμενοι και οι τρεις μέσα στο Ι.Χ., με παρότρυνση των δυο νεαρών η μικρή Στέλλα κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα από τη φιάλη του «θανατηφόρου» ουίσκι. Ο αμάθητος στο οινόπνευμα οργανισμός του κοριτσιού άρχισε σταδιακά να εξασθενεί.

Οι δυο νεαροί, πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις της Αστυνομίας, και όπως έχουν καταγραφεί τα γεγονότα στην δικογραφία από τις δικές τους ομολογίες, προέβαιναν σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του κοριτσιού. Εκείνο, παρά την αδυναμία του από την μέθη στην οποία είχε υποπέσει, αντιδρούσε, αντιστεκόταν, τους απωθούσε με την μικρή δύναμη που της είχε απομείνει. Μέχρι που λιποθύμησε. Και δεν μπορούσε να μιλήσει. Τότε οι ο 17χρονος και ο 23χρονος αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό της συνέβαινε. Και την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η 16χρονη Στέλλα, δεν ξύπνησε ποτέ, δεν πρόλαβε να ξαναδεί το φως του ήλιου. Οι δυο νεαροί, ενώ βρίσκονταν ακόμα στο νοσοκομείο, έπλασαν το δικό τους σενάριο για τα γεγονότα. Το διηγήθηκαν στους αστυνομικούς την επομένη, τη μεθεπομένη, ξανά και ξανά. Κάθε φορά οι εκδοχές διέφεραν. Μέχρι που υποχρεώθηκαν να πουν την αλήθεια ομολογώντας το ένοχο μυστικό στους αξιωματικούς Ασφαλείας και ενώπιον του εισαγγελέα που επόπτευε την αστυνομική προανάκριση.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας τους αποδόθηκαν κατηγορίες για δυο κακουργήματα: θανατηφόρα έκθεση και βιασμός από κοινού και κατά συναυτουργία και κλήθηκαν να απολογηθούν σήμερα.
Οι γονείς του κοριτσιού, παρόντος ψυχολόγου ενημερώθηκαν χθες από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τα πραγματικά γεγονότα.
rethnea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: