ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πλέι-οφ 2011: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 (video)

Στην κορυφή των πλέι-οφ επέστρεψε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική. Η Ένωση προηγήθηκε με το Scocco στο 14΄, αλλά οι γηπεδούχοι
ανέτρεψαν το σκηνικό με σκόρερ το Garcia στο 29΄ και το Vitolo στο 37΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Φωτάκης από το Saja, ενώ στο 72΄ ο Μάκος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με 10 ολοκλήρωσαν το ματς και οι «ασπρόμαυροι», καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Garcia στις καθυστερήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον 9 βαθμούς και ακολουθούν οι ΑΕΚ με 8, Παναθηναϊκός με 7 και Ολυμπιακός Βόλου με 3.
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Στο 14ο λετπό, ο Nacho Scocco άνοιξε το σκορ, καθώς το σουτ που επιχείρησε από τα 35 μέτρα βρήκε εκτός θέσης το Χαλκιά και κατέληξε στο βάθος της εστίας του. Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν στη συνέχεια για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 19΄ ο Αθανασιάδης δεν έπιασε όπως θα ήθελε το πλασέ, ο Saja απομάκρυνε και στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργέας πήρε την μπουκιά από το στόμα του Vierinha. Στο 23΄, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανωλά στο Lino. Το 1-1 έγινε, τελικά, στο 29΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Pablo Garcia, ενώ η ΑΕΚ διαμαρτύρεται ότι δεν υπήρξε παράβαση από τον Diop. Το σκηνικό ανατράπηκε πλήρως στο 37΄. Ο Saja ανέτρεψε το Φωτάκη μέσα στην περιοχή και ο Σιδηρόπουλος δε δίστασε να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Vitolo ήταν εύστοχος και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Οι «κιτρινόμαυροι» επεδίωξαν να απαντήσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, απειλώντας κυρίως από «στημένα», χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.
Το β΄ μέρος ξεκίνησε με ένα σουτ του Michel, που πέρασε μόλις άουτ, αλλά η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ, με την μπάλα έως το 60΄ να παίζεται κυρίως κοντά στην περιοχή της Ένωσης. Ο Manolo Jimenez προσπάθησε με κινήσεις από τον πάγκο να αλλάξει τη ροή του αγώνα και εν μέρει το κατάφερε, αφού η ομάδα του κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 72΄, όμως, είδε τα πλάνα του να καταστρέφονται. Ο «δικέφαλος του Βορρά» απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Μάκος και Lino τα «είπαν» σε έντονο ύφος, ο Γεωργέας έσπρωξε το Βραζιλιάνο, αλλά αυτός που «είδε» τη δεύτερη κίτρινη ήταν ο Μάκος, που αποβλήθηκε. Πάντως, και ο Γεωργέας είχε «κιτρινιστεί» νωρίτερα. Στο χρόνο που απέμενε, οι παίκτες του Χάβου χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν και πήραν τη νίκη, παρά την αποβολή του Garcia στις καθυστερήσεις για εκτός φάσης χτύπημα στον Michel, η οποία τους φέρνει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι-οφ.
Σκόρερ: 29΄ Garcia, 37΄ πεν. Vitolo / 14΄ Scocco
Κόκκινη 90+2΄ Garcia / 72΄ Μάκος
Συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Etto, Lino, Μαλεζάς, Contreras, Vitolo, Garcia, Φωτάκης (80΄ Τσουκαλάς), Vierinha, Σαλπιγγίδης (87΄ El Zhar), Αθανασιάδης
ΑΕΚ: Saja, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Diop, Μάκος, Michel, Λαγός (55΄ Baha), Scocco (76΄ Scocco), Blanco (62΄ Leonardo)
Τα γκολ από το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 (video)

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: