ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πανελλαδικές 2011: Μαθηματικά κατεύθυνσης και Λογοτεχνία. Θέματα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2011 στην τρίτη τους πλέον μέρα σήμερα Δευτέρα 16 Μαίου και οι μαθητές καλούνται να εξεταστούν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.


Αμέσως μόλις τα θέματα των πανελλαδικών είναι διαθέσιμα εδώ θα μπορείτε να τα δείτε και λίγο αργότερα τις προτεινόμενες λύσεις.
Οι πανελλαδικές μέχρις στιγμής έχουν μία εύκολη και μία δύσκολη μέρα.
Δείτε ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑς
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ


Για καλά διαβασμένους χαρακτηρίζονται τα θέματα, στα οποία εξετάστηκαν το Σάββατο οι μαθητές στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.Συγκεκριμένα, στα Μαθηματικά πολύ δύσκολα χαρακτηρίζονται το δεύτερο και το τρίτο θέμα, ενώ πιο βατά ήταν το πρώτο και το τέταρτο θέμα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για ασάφειες στη διατύπωση των ερωτημάτων.


Στην Ιστορία απαιτούνταν συνδιαστικές απαντήσεις. Στο θέμα Α2, στην πρόταση γ υπήρχε περίπτωση να προκληθεί σύγχυση σε κάποιους μαθητές εξαιτίας της διατύπωσης, καθώς στο βιβλίο δεν αναφέρεται με σαφήνεια η ημερομηνία επίσημης εμπλοκής της Ιαπωνίας στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Στη Βιολογία τα φετινά θέματα ήταν δύσκολα σε σύγκριση με τα περσινά. Απαιτούσαν κατανόηση των ερωτήσεων, κριτική και συνδυαστική σκέψη και καλή γνώση της ύλης.


Στη Φυσική τα εξεταζόμενα θέματα έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες της θεωρίας του βιβλίου. Υπάρχει κλιμάκωση δυσκολίας στο θέμα Δ, το οποίο απαιτεί καλή γνώση αρχών της Φυσικής.
Το φετινό θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αφορούσε την προσφορά της ψηφιακής τεχνολογίας στη διάδοση της γνώσης και την αξιοποίηση του διαδικτύου στον εκπαιδευτικό χώρο. Το κείμενο που επιλέχθηκε ήταν δημοσίευμα στον τύπο, με χαρακτηριστικά τη σαφήνεια, την καθαρότητα των νοημάτων, την εύληπτη γλώσσα.
Οι γλωσσικές ασκήσεις και ερωτήσεις που αφορούν στη θεωρία ήταν απλές και κατανοητές. Το θέμα της έκθεσης ήταν εύστοχο και ανταποκρινόταν στα ενδιαφέροντα των σύγχρονων νέων που ζώντας σ’ ένα σύμπαν υπερεπικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης καλούνται να εξοικειωθούν καθημερινά με τις νέες επικοινωνιακές δυνατότητες και τεχνολογικές εφαρμογές.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: