ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Άρης: 4.775 μέλη της Λέσχης ψηφίζουν στις εκλογές

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης παρέθεσαν οι πρόεδροι της Εφορευτικής και Εξελεγκτικής Επιτροπής κ.κ Αλεξανδρίδης και Μπαλάφας, αλλά και ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Γρανούζης. Όπως έγινε γνωστό, θα ψηφίσουν 4.775 από τα 9.000 μέλη της Λέσχης, 184 έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο, ενώ τονίστηκε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Ο κ. Γρανούζης, δήλωσε: «Από τη μεριά μου και κυρίως, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, κ. Παναγιώτης Αλαξανδρίδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, κ. Νίκος Μπαλάφας, θα σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του κλεισίματος των εκλογικών καταλόγων και όλου του ελέγχου που διενεργήθηκε. Διαφυλάξαμε με συνέπεια και με πλήρη διαφάνεια όλες τις διαδικασίες. Διαβεβαιώνουμε ότι τα μάτια όλης της Ελλάδας είναι στραμμένα επάνω μας και παρακολουθούν την διαδικασία των
εκλογών. Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα αυτού, πρόσφατα είχαμε και μία συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή, ο οποίος έχει εκφραστεί με καλά λόγια για τη λειτουργία του μοντέλου αυτού. Η επιτυχία δεν εξασφαλίζεται μόνο από το καταστατικό, αλλά και από την πράξη. Πρέπει να δηλώσουμε την άρτια διαδικασία, την προετοιμασία, το κλείσιμο των καταλόγων και την διαφάνεια στη διαδικασία. Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλότητα, τον σεβασμό στις εκλογικές διαδικασίες και τη διαφάνεια. Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στα μέλη μας, να προσέλθουν μαζικά και να αποδείξουν ότι ο λαός του ΑΡΗ εκλέγει αυτούς που διοικούν. Είναι μία πράξη ευθύνης, αυτό είναι το σλόγκαν των φετινών εκλογών και έτσι πρέπει άπαντες να λειτουργήσουν».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αλεξανδρίδης: «Εγώ θα ήθελα να ενημερώσω ότι από τη ΓΣ που πραγματοποιήθηκε στις 11 του μήνα έως και εχθές κάναμε τον απαραίτητο έλεγχο, έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν εισπραχθεί τα ακόλουθα ποσά και έχουν κατατεθεί 117.450 ευρώ, που αντίστοιχα με τις αποδείξεις που έχουν κοπεί και σε 4.775 άτομα που είναι σήμερα οικονομικά τακτοποιημένα, έχουν κατατεθεί τα χρήματα στην τράπεζα στο λογαριασμό της ΠΑΕ. Αυτόν τον έλεγχο κάναμε, με βάσει αυτές τις ημερομηνίες. Στην τακτική ΓΣ θα γίνει ο απολογισμός όλης της χρονιάς. Αυτήν τη στιγμή κάνουμε αυτόν τον έλεγχο».

Τέλος, ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας: «Η Γενική Συνέλευση μού έκανε την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και δε δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να με αμφισβητήσει. Έχω υπηρετήσει το συνδεσμικό κίνημα πολλά χρόνια πριν και πολλοί θα με θυμούνται. Σήμερα είμαι και συνδεσμίτης, παρά τα 68 μου χρόνια και έχω πάντα τη διάθεση αφιλοκερδώς να προσφέρω. Αν κλιθώ και στο μέλλον, πάλι θα το κάνω. Αν πούμε ότι πλανώνται αυτά στον αέρα για νοθεία, δε μας αγγίζουν. Είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για μένα να γίνουν οι εκλογές με άρτιο τρόπο. Σύμφωνα, λοιπόν, με το καταστατικό της Λέσχης, δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν τα μέλη που είναι τακτοποιημένα οικονομικά έως και 60 ώρες πριν από την ψηφοφορία, που σημαίνει ότι οι κατάλογοι έκλεισαν το βράδυ της Πέμπτης στις 21.00. Από εκεί και πέρα, αρχίζει η διαδικασία του ελέγχου, που είναι μία επίπονη διαδικασία και ξεκίνησε χθες το βράδυ. Συνεχίστηκε σήμερα, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι και είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα εξής:

Πρώτον, 4775 μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους, 184 μέλη έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο. Στις εκλογές του 2009, 3194 ήταν τα μέλη της Λέσχης και ψήφισαν 2564. Σήμερα τα μέλη της Λέσχης έχουν ανέλθει στον αριθμό των 9000.

Δεύτερο ζήτημα είναι η επιστολική ψήφος. Σύμφωνα με το άρθρο 20, αυτός που θέλει να ψηφίσει με την επιστολική, έχει το δικαίωμα 10 ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες να δηλώσει την επιθυμία του αυτή στη Λέσχη μέσω φαξ. Βέβαια, στο φαξ είναι υποχρεωμένος να αναφέρει τα στοιχεία του. Στη συνέχεια, η γραμματεία αναλαμβάνει να στείλει στον ενδιαφερόμενο τα ψηφοδέλτια, ο ενδιαφερόμενος θα στείλει φάκελο αλληλογραφίας που θα περικλείει το ψηφοδέλτιο . Αυτό το παραλαμβάνω εγώ, ως Πρόεδρος της Εφορευτικής, αποσφραγίζεται την ημέρα των εκλογών και καταγράφεται το αποτέλεσμα , όπως γίνεται με τον καθένα που ψηφίζει.

Όσο για τα εκλογικά τμήματα, έχετε αντιληφθεί ότι χρόνο με τον χρόνο τα μέλη της Λέσχης αυξάνονται. Σήμερα φτάσαμε τον αριθμό 9000 και τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη είναι 4775. Συνεπώς, θα συγκροτήσουμε 10 εκλογικά τμήματα, θα έχουμε δέκα κάλπες. Στο κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν 3 μέλη της επιτροπής, δικηγόρος και μία κοπέλα με καθήκοντα γραμματέας.  
Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί στις 19.00 το απόγευμα, σύμφωνα με το καταστατικό. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα παραταθεί η διαδικασία, ανάλογα με το τι θα διαπιστώσει η επιτροπή. Ο εκλογέας θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο ή κάποιο άλλο έγγραφο με φωτογραφία. Πρέπει να σημειώσω ότι ο εκλογέας, δεν θα βάλει σταυρό σε κανέναν από τους υποψήφιους. Αν βρεθεί, όμως, δεν θα είναι άκυρο, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πιστεύω ότι όπως και στις τελευταίες 2 φορές που είχα την τιμή να οριστώ Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, έτσι και αυτή τη φορά με τους συνεργάτες μου και πάλι θα επιτελέσουμε αφιλοκερδώς στο ακέραιο το καθήκον μας και στο τέλος αυτό που θα εισπράξουμε θα είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: