ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ευρωλίγκα: Στις 7μ.μ. ο ημιτελικός... Σιένα - Παναθηναϊκός!


Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί του σημερινού ημιτελικού με τη Σιένα κι όχι μόνο. Στις 7μ.μ. (ΝΕΤ, novasports 1) ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι οι παίκτες του επιβάλεται να περάσουν στις πράξεις.

Αν η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί για το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, τότε η ομάδα που τη νίκησε τρεις συνεχόμενες φορές δε μπορεί να είναι κάτι λιγότερο. Όταν αυτή η ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός σίγουρα όχι. Οι «πράσινοι» καλούνται να το αποδείξουν και στην πράξη με στόχο τον τελικό της Κυριακής και φόντο το έκτο ευρωπαϊκό αστέρι τους.

Αντίπαλος στον πρώτο ημιτελικό του Final Four στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης η γνώριμη Σιένα, όχι λόγω των όποιον σχετικά πρόσφατων συναντήσεών τους, αλλά λόγω της ανάλυσης που έχει γίνει στις ατελείωτες ώρες προπόνησης. Το 3-1 επί του Ολυμπιακού και πολύ περισσότερο ο τρόπος αντίδρασης μετά το -48 της πρεμιέρας κρατά σε αφύπνιση το «τριφύλλι», που «συμβιβάζεται», πάντως, όχι με τρεις, αλλά με μόνο μία νίκη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος υπερτερούν σε εμπειρία, αφού αρκετοί από τους παίκτες τους ήταν παρόντες στα ευρωπαϊκά του 2007 και 2009. Για την Μοντεπάσκι η φετινή είναι η τέταρτη ευαιρία της να ανέβει στον «θρόνο», αν και στις πρώτες τρεις (2003, 2004 και 2008) δεν κατάφερε να πάει πιο μακριά από τον ημιτελικό! Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» καθοδηγούμενοι από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετρούν 5/6 ημιτελικούς!
Διαμαντίδης και Νίκολας άφησαν πίσω τους τη γαστρεντερίτιδα κι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα, με τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι επίσης να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού έχει εδώ και λίγο καιρό ξανά στη διάθεσή του τον Μπο ΜακΚάλεμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: