ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 76 - 102

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη με 102-76 στο «Αλεξάνδρειο» και ...αρχίζει να σκέφτεται ήδη τους τελικούς των play off.
Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα και είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Τεόντοσιτς (15 πόντους) και Μαυροκεφαλίδη (18 πόντους). Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Χαραλαμπίδης και Μπάβτσιτς οι οποίοι πέτυχαν από 14 πόντους και 17 αντίστοιχα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με φόρα, όπως είχε κάνει και στο κλειστό του ΣΕΦ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των δύο ομάδων. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ευτύχησε να έχει και πάλι σε καλή μέρα τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος οδήγησε τον σύλλογο του Πειραιά αρχικά στον επιθετικό τομέα. Ο Άρης δεν μπορούσε να διασπάσει εύκολα την καλή άμυνα των «ερυθρολεύκων», με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 27-23. Στη συνέχεια οι παίκτες του «Ντούντα» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες του, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει τον ρυθμό του με αποτέλεσμα το πρώτο μισό του αγώνα να ολοκληρωθεί με 52-40, υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο πολύ θετικά και ανέβασαν αρχικά τη διαφορά, αλλά ο Άρης αντέδρασε και μείωσε. Όχι όμως σε σημείο ώστε να απειληθεί ο Ολυμπιακός ο οποίος ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με 12-14 πόντους διαφορά. Όσο και αν προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι να μαζέψουν τη διαφορά, οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι και μάλιστα χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Έτσι το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 61-75. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα, παρέμεινε συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 102-76 και να κάνει το 2-0 απέναντι στον Άρη στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Δεκάλεπτα: 23-27, 40-52, 61-75, 76-102.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: