ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Στο νησί Anglesey στη βορειοδυτική ακτή της Ουαλίας θα είναι η επίσημη κατοικία του William και της Kate.

Το νησί είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη Βρετανία. Περίπου 68. 000 άτομα κατοικούν στο νησί και συνδέεται με γέφυρες με την
κοντινή ηπειρωτική χώρα. Όμορφες ακτές, απομονωμένες παραλίες, άγρια, ανεμοδαρμένα ρείκια προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για ρομαντικές βόλτες. Το νησί έχει καταπράσινους λόφους, λίγα κάστρα και πολλά πρόβατα που φτάνουν να ισοδυναμούν και με τους κατοίκους του νησιού!!!Το Anglesey ήταν γνωστό ως Mam Cymru («Μητέρα της Ουαλίας») κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, επειδή τα πεδία της εύφορης γης διαμόρφωσαν το σιτοβολώνα για τη βόρεια Ουαλία.
Το νησί έχει επίσης το χωριό με το μεγαλύτερο τοπωνύμιο στη Βρετανία: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Το όνομα επινοήθηκε το δέκατο ένατο αιώνα για να προσελκύσει τουρίστες στο νησί. Είναι συντομογραφία για Llanfairpwll ή Llanfair PG από τους ντόπιους.
Δεδομένου ότι ο William έχει κάνει στο νησί την εκπαίδευσή του ως πιλότος ελικοπτέρου, αισθάνεται άνετα εκεί. Μαζί του, οι δημοσιογράφοι και οι τουρίστες ήρθαν στην Ynis Ήλιο, καθώς το νησί είναι στο ουαλικό πρωτότυπο. Η Jane Blakey, πρόεδρος του τουριστικού συλλόγου δήλωσε, ότι η άφιξη του πρίγκιπα στο νησί έχει προσελκύσει πολλούς τουρίστες και έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του νησιού με αύξηση κατά 20 τοις εκατό. Το 2009 1,4 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το Anglesey που ισοδυναμεί με 245 εκατ. ευρώ. Καθόλου ευκαταφρόνητο πόσο το οποίο τώρα θα αυξηθεί με τη διαμονή του πριγκιπικού ζεύγους.
Για να προσελκύσουν όμως περισσότερους τουρίστες έχει προγραμματιστεί από τα τουριστικά γραφεία στο Λονδίνο μια περιοδεία που θα οδηγήσει τους τουρίστες στα αγαπημένα μέρη του William και της Kate.
Αλλά τα σχέδια του ζεύγους δεν είναι αποδεκτά από όλους τους νησιώτες. Πολλοί πιστεύουν ότι το νεαρό ζευγάρι θα πρέπει να μείνει μόνο του. Η Jane Blakey, πρόεδρος του τουριστικού συλλόγου αναφέρει : "Το γεγονός ότι ο Prince William και η Kate έχουν έρθει στο νησί, ήταν ένα δώρο για μας και θα επιστρέψουμε την εύνοια με την προστασία και το σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής."
Η υπερισχύουσα αιτία για την απόφαση του William και της Kate να περάσουν τα πρώτα χρόνια της συζυγικής ζωής στην απομακρυσμένη Βόρεια Ουαλία, αντί σε μια βασιλική κατοικία, είναι για να κρατήσουν τα φώτα της δημοσιότηταςμακριά τους και να διατηρήσουν την ιδιωτική ζωή όσο πιο ανεπηρέαστη μπορούν. Το ζευγάρι ήδη ζούσε μαζί για αρκετούς μήνες στο νησί Anglesey, όπου ο William υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.
Όταν ο William τελειώσει την τριετή θητεία του στο RAF, ο ίδιος και η Kate αναμένεται να μετακομίσουν στο σπίτι με έξι υπνοδωμάτια που χτίζει ο πατέρας του στο Harewood Park στο Herefordshire.
Έτσι, μεταξύ άλλων, δεν λένε ακριβώς που βρίσκεται το εξοχικό τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: