ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το πριγκιπικό ζεύγος όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Σε κάθε πριγκιπική ιστορία υπάρχουν κάποιες πτυχές που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας...
Σκοτεινές, προκλητικές, ανομολόγητες και
τραγικά θνητές κρύβονται επιμελώς στα μπαούλα του παλατιού.Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας όμορφος πρίγκιπας. Ξανθός, ψηλός, με μπλε μάτια, άψογη λονδρέζικη προφορά και ελαφριά τριχόπτωση, περνούσε τον περισσότερο χρόνο του διαβάζοντας στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα σε μια ακτή της Σκοτίας. Εκεί, θα συναντήσει ανάμεσα σε πολλές «υποψήφιες» ερωμένες την Καιτούλα.Ενα σεμνό και καλό κορίτσι από το Μπερκσάιρ. Μαζί της θα μοιραστεί κασόνια μπίρας παρακολουθώντας τηλεοπτικούς μαραθώνιους μπροστά στην τηλεόραση. Κάπως έτσι θα χαζέψει και θα ορκιστεί πως κάποια μέρα θα κάνει αυτό το απλοϊκό κορίτσι δούκισσα του Κέιμπριτζ. Μια καλή νεράιδα τον άκουσε και πήρε την απόφαση να κάνει με το μαγικό της ραβδάκι την ευχή του πραγματικότητα.


Ο έρωτάς τους θα φουντώσει με την πρώτη ματιά κι εκείνη θα αρχίσει να ονειρεύεται τη στιγμή που θα καταφέρει να στολίσει τα μακριά της μαλλιά με το στέμμα του παλατιού. Από εκείνο το βράδυ θα στέκεται ανελλιπώς μπροστά στο μαγικό της καθρεφτάκι επαναλαμβάνοντας: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, για πες μου αλήθεια τώρα: ποια θα ’ναι η πριγκίπισσα μέσα σε αυτή τη χώρα;». Κι εκείνος θα της απαντά: «Εσύ, Κατινάκι μου! Εσύ!»


Οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια θα περνούν, με το ερωτευμένο ζευγάρι να μοιράζεται τα πάντα στο δωματιάκι της φοιτητικής του εστίας: τον έρωτά του, το σφουγγάρισμα, το ξεσκόνισμα, το πλύσιμο αλλά και το σιδέρωμα των πριγκιπικών εσωρούχων. Η Κέιτι γνώριζε καλά ότι για να γίνει πριγκίπισσα έπρεπε να περάσει από το στάδιο της Σταχτοπούτας, έναν ρόλο που από μικρή είχε ακούσει τόσες φορές να της διηγείται η αεροσυνοδός μαμά και ο φροντιστής μπαμπάς, με αποτέλεσμα να τον παίζει περισσότερο από καλά. Τα πρωινά σερβιρίσματα στο κρεβάτι έδιναν και έπαιρναν, τα μασάζ ξεπέρασαν κάθε φαντασία και τα σέξι εσώρουχα κατέκλυσαν τη φτωχική της ντουλάπα μαζί με τα σώβρακα του πρίγκιπα που δεν είχε προλάβει να σιδερώσει.


Το μόνο εμπόδιο στον έρωτά τους ήταν οι λυσσάρες συμφοιτήτριές της, οι οποίες μόλις αντιλήφθηκαν ότι χάνουν τον πρίγκιπα μέσα από τα… πόδια τους  έσπευσαν να τον ξελογιάσουν με τους γνωστούς τρόπους. Ο καλός και αγαθός πρίγκιπας, ύστερα από κάποια τσιλιμπουρδίσματα που έκαναν έξαλλη την Καιτούλα, αποφάσισε ότι καμία δεν αξίζει όσο αυτή και της ανακοίνωσε ότι θέλει να γνωρίσει τους δικούς της.


Η όμορφη Καιτούλα έσπευσε να ανακοινώσει ευθύς αμέσως το χαρμόσυνο γεγονός της σχέσης της στη μαμά, τον μπαμπά και τη σεμνή αδελφούλα της, την Πίπα. Τότε, σύσσωμη η οικογένεια προσέλαβε τον οικογενειακό φίλο και τηλεμάγειρα Γκόρντον Ράμσεϊ προκειμένου να διδάξει στην υποψήφια πριγκίπισσα την τέχνη του να περνάει τον έρωτα από το στομάχι.

Ο καλόκαρδος πρίγκιπας, πέρα από την αγάπη του για τη μελέτη και την Κατινούλα, είχε και βαθιές ευαισθησίες, όπως αρμόζει σε κάθε γαλαζοαίματο. Ο φτωχός κόσμος της Αφρικής αποτελούσε για εκείνον ένα στοίχημα, καθώς ονειρευόταν να τον βγάλει από τη φτώχεια και τη μιζέρια. Ετσι, σε κάποιο από τα ταξίδια του στην Κένυα έκανε στην καλή του Καιτούλα πρόταση γάμου ακριβώς όπως οι Ζουλού: στόλισε το φτωχικό του καλυβάκι με άχυρα, άναψε κεριά και, αντί για μονόπετρο, έγραψε στο στήθος του με αίμα αγριόχοιρου: «Marry me». Εκείνη, φορώντας όπως πάντα μόνο τις ζαρτιέρες και το νεγκλιζέ της, του είπε το «Ναι!»

Η Καιτούλα την επομένη κιόλας της πρότασης βάλθηκε να γίνει μια άλλη. Τα σοβαρά ταγιέρ αντικατέστησαν στην καρνταρόμπα της τα κουρέλια της, ενώ ολόκληρη η βιβλιοθήκη ισορρόπησε πάνω στο κεφαλάκι της προκειμένου να μάθει να περπατά σωστά, απαλλαγμένη από κουνήματα και τσαχπινιές που σκλάβωσαν τον πρίγκιπα. Ετσι κι αλλιώς, της ήταν πλέον περιττά.

Η είδηση της σχέσης και του επικείμενου γάμου της έπεσε στο παλάτι ως κεραυνός εν αιθρία. Ο πατέρας του, Κάρολος, έκλαιγε για ημέρες γοερά στην αγκαλιά της Καμίλα του, ενώ εκείνη άρχισε να τα χάνει. Γεμάτη  λύσσα και απύθμενο μίσος για τη μικρή και αγνή Καιτούλα, άρχισε στην αρχή να τη μιμείται φορώντας ζαρτιέρες και προκλητικά κομπινεζόν. Οταν η γιαγιά Ελισάβετ το αντιλήφθηκε και την απείλησε με εγκλεισμό σε γνωστό ψυχιατρείο της περιοχής, η Καμίλα το έριξε στο ποτό και τη γυμναστική. Κανείς όμως, ούτε η σατανική μητριά Καμίλα, δεν μπορούσε πλέον να σταθεί εμπόδιο σε αυτόν τον μεγάλο έρωτα…


Η ημέρα του bachelor party δεν άργησε να ξημερώσει. Ο όμορφος πρίγκιπας, φορώντας μόνο το περίφημο σωβρακάκι του με έμβλημα τη βρετανική σημαία, γύρισε καροτσάδα όλα τα μπαρ του Λονδίνου μέχρι να καταλήξει στουπί από το μεθύσι σε κάποιο πεζοδρόμιο. Κι αφού ο πρίγκιπας ήταν γυμνός, οι φίλοι του τον τύλιξαν με σελοφάν για να τον διατηρήσουν φρέσκο ως τον γάμο...


Την ίδια στιγμή η Καιτούλα έπαιρνε μαθήματα αλλαγής πάνας από τον φίλο της Sir Elton John, ο οποίος υιοθέτησε πρόσφατα με τον καλό του και τον δικό του απόγονο. Σε κάποιες από τις séances παρευρέθηκε μάλιστα και ο Γουίλιαμ, ο οποίος λόγω του παρατεταμένου hangover περιορίστηκε μόνο σε σχόλια του τύπου: «Τίνος είναι, Καιτούλα, το παιδί;»


Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο αδελφός του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο Χάρι, το παραπονεμένο στερνοπούλι της βασιλικής οικογένειας, ένιωσε για πρώτη φορά ελεύθερος. Το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολιόταν μαζί του, του άνοιξε τις πύλες της κολάσεως. Ο μικρός έσπασε κάθε ρεκόρ σεξουαλικών συνευρέσεων σε κάθε άκρη και γωνιά του παλατιού, με την καλή του να ακολουθεί με ευλάβεια το παράδειγμα της Καιτούλας με τιμή και κορόνα!

Ο γάμος έγινε με όλες τις τιμές που αρμόζουν στην περίσταση. Το ίδιο βράδυ ο μεθυσμένος πρίγκιπας, στο πάρτι που διοργάνωσε για τους φίλους του, αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Ο καλός Γουίλιαμ, παντρεμένος πλέον, επανήλθε στην πραγματικότητα την επομένη το πρωί όταν ξύπνησε στην αγκαλιά της καλής του: «Εδώ είμαι, πρίγκιπά μου», του ψιθύρισε εκείνη, «κι από σήμερα, κομμένες οι σούρες!». Τότε εκείνος, χαμογελώντας της μ’ εκείνο το χαρακτηριστικό ευφυέστατο χαμόγελό του, την πήρε στην αγκαλιά του και τη φίλησε μ’ ένα πρωτόγνωρο πάθος...


Εκείνο το πρωινό, ο βενιαμίν Χάρι βρέθηκε να κοιμάται πίτα στο μεθύσι στα σκαλοπάτια του παλατιού. Η γιαγιά Ελισάβετ τού έφτιαξε τσαγάκι την ίδια στιγμή που ο οικογενειακός τους γιατρός τού συνέστησε πλήρη αποχή από το αλκοόλ και το sex τουλάχιστον για έξι μήνες!

Το όνειρο του μικρού πρίγκιπα είχε μόλις τελειώσει. Θα γινόταν χούλιγκαν...


Η γιαγιά Ελισάβετ, από εκείνη την ημέρα, αποφάσισε να μην ξαναβγεί από το παλάτι. Η ντροπή ήταν τόση ώστε αποσύρθηκε εκεί όπου ακόμη και οι βασίλισσες πηγαίνουν μόνες τους. Μόνη παρηγοριά της οι εικονογραφημένες αναμνήσεις ένδοξων στιγμών. Ο πρίγκιπας με την Καιτούλα έφυγαν για γαμήλιο ταξίδι, η Καμίλα συνέχισε το πιώμα, ο παππούς Φίλιππος ονειρευόταν την Πίπα, ο Κάρολος μετανάστευσε στην Κένυα και αυτοί έζησαν καλά κι εμείς καλύτερα. Ή, μήπως, όχι;

Όταν οι Άγγλοι κάνουν πλάκα
Οι Βρετανοί, πέραν της φλεγματικότητάς τους, διακρίνονται και για το ιδιότυπο
χιούμορ τους. Προφανώς το κόνσεπτ της συγκεκριμένης μυθοπλασίας δεν είχε
σκοπό να προσβάλλει τον βασιλικό θεσμό της χώρας τους, αλλά να καταστήσει σαφές
ότι οι γαλαζοαίματοι δεν είναι εξωγήινοι. Εχουν κι αυτοί  βάσανα, ζόρια, αδυναμίες
σε χαρές και πανυγήρια, όπως κάθε τυπική μικρομεσαία οικογένεια.

*Οι φωτό είναι από το βιβλίο «Kate & Wills, Up the Aisle» της Alison Jackson,
με υπότιτλο «The right Royal Fairy Tale», εκδόσεις Quadrille. Τα πρόσωπα που εικονίζονται στις φωτογραφίες είναι σωσίες των πραγματικών πρωταγωνιστών που ουδεμία σχέση έχουν με τη δημιουργία των φωτογραφικών στιγμιοτύπων, ούτε ποτέ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για την έκδοσή τους.

protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: