ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Είμαι πρώτα μουσικός και μετά λεσβία» δηλώνει η…

… Katie Stelmanis, frontwoman του συγκροτήματος, Austra, της πιο ενδιαφέρουσας νέας, ηλεκτρονικής μπάντας.
H Λεττονοκαναδή τραγουδίστρια και μουσικός, Katie Stelmanis είναι η μία out and proud περσόνα της μουσικής που ακολουθεί τα βήματα της Beth Ditto των Gossip και των ΧΧ όσον αφορά στην ανοιχτή σεξουαλικότητα της, αλλά βαδίζει σε εντελώς διαφορετικά μουσικά μονοπάτια.

Η μπάντα της ονομάζεται Austra, ένα πολύ συνηθισμένο λεττονικό όνομα που προέρχεται από τη μυθολογική θεότητα του φωτός της Λεττονίας. Δεν είναι, όμως, τα πλατινέ μαλλιά της Katie που συνδέουν με τη θεότητα, ούτε το όνομα της μπάντας, αλλά η αγγελική φωνή της, καθώς η frontwoman των Austra έχει δημιουργήσει κίνημα θαυμαστών για τα αιθέρια φωνητικά της, όπως ακριβώς έχουν καταφέρει στο παρελθόν και η τραγουδίστρια των Knife και η Zola Jesus.
Το ντεμπούτο album της μπάντας της με τίτλο «Feel it break» κυκλοφόρησε από τη θρυλική δισκογραφική Domino Records (βλ. Franz Ferdinand και Arctic Monkeys) την εβδομάδα που μας πέρασε και η οι μουσικοί κριτικοί παγκόσμια το έχουν ήδη αποθεώσει ως ένα ιδιόμορφο, σκοτεινό μουσικό υβρίδιο νεο-ηλεκτρονικής, οπερετικής, goth μουσικής.
Το συγκρότημα που έγινε γνωστό με το τραγούδι «Young and gay» και μοιράζεται τον παραγωγό τους με καλλιτέχνες όπως η Bjork και οι Prodigy είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχουμε ακούσει τελευταία. Κάντε κλικ στο video από κάτω για να δείτε το τελευταίο τους single, «the beat and the pulse».
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: