ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

"Λύγισε" πάνω στη σκηνή η Χαρούλα Αλεξίου!

«Λύγισε» πάνω στη σκηνή η κορυφαία ερμηνεύτρια. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της έζησε προχθές το βράδυ η Χαρούλα Αλεξίου.
Σε ένα από τα πιο όμορφα θέατρα του κόσμου, στο «Teatro Della Pergola» στη Φλωρεντία, η Ελληνίδα ερμηνεύτρια τιμήθηκε για την προσφορά της στο τραγούδι. Η Χαρούλα ανέβηκε πρώτη στο βάθρο από τους άλλους τιμηθέντες, κράτησε συγκινημένη το βραβείο, το χρυσό έμβλημα, το κρίνο της Φλωρεντίας πάνω σε μια σφαίρα, ενώ το κοινό το οποίο είχε κατακλύσει το θέατρο χειροκροτούσε ασταμάτητα. Με δάκρυα στα μάτια το αφιέρωσε στην Ελλάδα -την αγαπημένη της- και τους Ελληνες, με μια ευχή από τα βάθη της καρδιάς της: «Να ξεπεράσει τις δύσκολες ώρες που περνάει και να βγει σύντομα από την κρίση».
Χθες το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο της Ρώμης, κατά την επιστροφή της το τηλέφωνό της χτυπούσε ασταμάτητα. Οι φίλοι της ήθελαν να τη συγχαρούν και να την καμαρώσουν. Γιατί μέσα από τη φωνή της η Ελλάδα ταξιδεύει στα πέρατα της γης. Μία μόνο διανυκτέρευση έκανε χθες στην Αθήνα και σήμερα αναχωρεί για το Ελσίνκι της Φιλανδίας, πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής της περιοδείας που ξεκινάει την Κυριακή 15 Μαΐου.
«Νοιώθει μεγάλη χαρά και απέραντη συγκίνηση. Είναι στα καλύτερά της αυτή την εποχή η Χαρούλα» δηλώνει στην «Εspresso» στενή συνεργάτης της.
Το βραβείο Una vita per la musica - Giglio d΄ oro ( Ζω για την μουσική - χρυσό κρίνο) απονέμεται από το Ιδρυμα Premio Galileo σε καταξιωμένες προσωπικότητες. Στο παρελθόν έχει απονεμηθεί στον πρώην υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Ζαν Λαγκ, στην Κλαούντια Καρτινάλε, στον Ρομπέρτο Μπενίνι, αλλά και στον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Φέτος μαζί με την Χαρούλα Αλεξίου τιμήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εμανουέλ Μπαρόζο. Οι Ιταλοί αγαπούν ιδδιαίτερα τα τραγούδια της Χαρούλας, τη θεωρούν «την πιο σημαντική τραγουδίστρια της Ελλάδας» και γι’ αυτό την τίμησαν.

ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ «MR ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ»
Η φιλία της με τον Λάκη Λαζόπουλο είναι γνωστή. Πέρα από απέραντη εκτίμηση, η Χαρούλα Αλεξίου και ο «Μr Aλ τσαντίρι» μοιράζονται και πολύ προσωπικά τους θέματα. Δεν είναι τυχαίο που ο ηθοποιός θέλει και φέτος να τελειώσει την εκπομπή του έχοντας πλάι του τη Χαρούλα. Και μάλιστα στη Λάρισα, που τόσο πολύ επιθυμούσε να τιμήσει με την παρουσία του. Το επόμενο ραντεβού τους, στην Πάρο. Για χάρη του η Χαρούλα νοίκιασε σπίτι μόλις λίγα χιλιόμετρα από το εξοχικό του Λάκη. Αν και της είχε προτείνει να τη φιλοξενήσει, σε καμία περίπτωση εκείνη δεν θα ήθελε να τον επιβαρύνει.
Η Χαρούλα Αλεξίου, με τη μεγάλη καριέρα και τη διεθνή αναγνώριση, σύμφωνα με τους δικούς της ανθρώπους, είναι ένας απλός και ευαίσθητος άνθρωπος που χαίρεται να απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής. Τη συντροφιά του μοναχογιού της Μάνου, τα ταξίδια, την παρέα των καλών της φίλων που αγαπάει και εμπιστεύεται, τους ανθρώπους της γειτονιάς που αναγνωρίζουν τη σπάνια φωνή της και χαίρονται κάθε φορά που τη συναντούν.
Στην Πάρο η τραγουδίστρια θα μπορεί να απομονωθεί και να προγραμματίζει τα επόμενα βήματά της στον χώρο της μουσικής.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες «το σπίτι το έχει ενοικιάσει και όχι αγοράσει» καθώς η Πάρος είναι από τα αγαπημένα της νησιά. Δεν είναι όμως μόνο η ομορφιά του τόπου που έκανε τη Χαρούλα να ρίξει άγκυρα στο συγκεκριμένο Κυκλαδονήσι. Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της έπαιξε και το γεγονός ότι εκεί έχει σπίτι και πηγαινοέρχεται συχνά ο αγαπημένος της φίλος Λάκης Λαζόπουλος. Οι δύο καλλιτέχνες συνδέονται με πολύ στενή φιλία, αγαπούν και εκτιμούν ο ένας τον άλλον και στην Πάρο θα έχουν την ευκαιρία να συναντιόνται και στις περιόδους των αποδράσεών τους από την πρωτεύουσα.
Παράλληλα η Χαρούλα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια μεγάλη αλλαγή, να μετακομίσει από το κέντρο της Αθήνας στα βόρεια προάστια. Απόφαση που δεν πήρε και τόσο εύκολα αφού έχει συνηθίσει να ζει στο κέντρο της πόλης το οποίο λατρεύει.
Espressonews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: