ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τι είδους "πελάτης" ήταν ο Ντοµινίκ Στρος - Καν;

Τι είδους «πελάτης» ήταν ο Ντοµινίκ Στρος - Καν για το «Sofitel»; Υπήρχε και άλλο πρόσωπο το µοιραίο Σάββατο στη σουίτα 2806; Γιατί η διεύθυνση του ξενοδοχείου καθυστέρησε να καλέσει την αστυνοµία; Στον ρόλο ενός δαιµόνιου ντετέκτιβ που σκαλίζει τα πάντα, τα διεθνής µέσα ενηµέρωσης προσπαθούν να συνθέσουν τα κοµµάτια ενός δύσκολου αστυνοµικού παζλ.
Κάπως έτσι, το «Λε Πουάν» ανακάλυψε ποιες ήταν οι τελευταίες λέξεις του DSK πριν συλληφθεί από την ασφάλεια του αεροδροµίου στο αεροσκάφος της Air France. Ο DSK δεν µπόρεσε να αντισταθεί στη θέα µιας καλλίγραµµης αεροσυνοδού: «Τι ωραίος κ…!» αναφώνησε, σύµφωνα µε το γαλλικό περιοδικό, αδιαφορώντας για το εάν οι υπόλοιποι επιβάτες της πρώτης θέσης έγιναν άθελά τους ωτακουστές του θαυµασµού του. Το επεισόδιο αυτό έρχεται να προστεθεί σε µια σειρά από πληροφορίες. Κάποιες από αυτές

ανατρέπουν την αρχική εκδοχή των γεγονότων, άλλες σκιαγραφούν το πορτρέτο του «άγνωστου DSK». Η πρώτη από αυτές λέει ότι η πρώην επικεφαλής του ∆ΝΤ δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε πελάτης του «Sofitel» Νέας Υόρκης εξαιτίας της συχνότητας των επισκέψεών του και παρά το γεγονός ότι διέθετε διαµέρισµα στο Μανχάταν. Το 2010 καταγράφονται έξι τσεκ-ιν στο ξενοδοχείο. Το 2011, όµως, έµεινε στο ξενοδοχείο µόνο µια φορά. Γιατί; «Από τη στιγµή που άρχισε να σκέφτεται την προεδρία, έγινε πιο προσεκτικός» δηλώνει στην εφηµερίδα «Λα Ρεπούµπλικα» στενός συνεργάτης του. Προσεκτικός σε τι; Η υπόθεση είναι ότι ο DSK χρησιµοποιούσε το ξενοδοχείο για να συνευρίσκεται µε κολ γκερλ.
Οταν, λοιπόν, βγήκε από το ντουζ το περασµένο Σάββατο, ήταν πεπεισµένος ότι απέναντί του είχε µια κοπέλα που θα του προσέφερε τις σεξουαλικές της υπηρεσίες.
Το δηµοσιογραφικό ρεπορτάζ επιχειρεί να ξεκλειδώσει και άλλα σκοτεινά σηµεία. Πώς µπήκε µέσα στο δωµάτιο η Οφηλία; Μια νέα εκδοχή θέλει έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου να βγαίνει από τη σουίτα κρατώντας τον άδειο δίσκο φαγητού του υψηλού πελάτη, να συναντά την καµαριέρα πριν κλείσει την πόρτα και να την προτρέπει να µπει µέσα για να καθαρίσει αφού «δεν είναι κανένας». Αυτό εξηγεί γιατί δεν έχει καταγραφεί στην µαγνητική κάρτα η ώρα εισόδου της Οφηλίας στη σουίτα. Στα ερωτήµατα που µένει να απαντηθούν, περιλαµβάνεται η αργοπορία της διεύθυνσης να καλέσει το «911». Προσπάθησε να µεταπείσει την καµαριέρα ή να δώσει χρόνο στον Στρος-Καν; Νέες πληροφορίες θέλουν τον DSK να έφυγε βιαστικά από το ξενοδοχείο χωρίς να κάνει τσεκ-άουτ. Το λάθος του ήταν ότι τηλεφώνησε από το αεροδρόµιο στο «Sofitel» για να ρωτήσει εάν είχε ξεχάσει το κινητό του. Η υπόδειξη της αστυνοµίας που είχε φτάσει στο µεταξύ στο ξενοδοχείο ήταν να δοθεί καταφατική απάντηση, παρά το γεγονός ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Ο ύποπτος έπεσε στην παγίδα.
ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ πάντως εξακολουθούν να αναζητούν τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τη σκευωρία. Η τελευταία θεωρία ανήκει στον σοσιαλιστή βουλευτή Κλοντ Μπαρτολόν. «Προσοχή!», υποστηρίζει ότι του είχε πει ο DSK, «οι Ρώσοι και ειδικά ο Πούτιν θα προσπαθήσουν να µε διώξουν από το ∆ΝΤ πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά µου για την προεδρία».
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο DSK έφυγε από το ξενοδοχείο χωρίς να κάνει τσεκ-άουτ


«Ηταν σκληρός µε τα κορίτσια µου»
Το δικό της λιθαράκι στην αποδόµηση του DSK έβαλε και η πιο διάσηµη «µαντάµ» της Νέας Υόρκης. Η Κρίστιν Ντέιβις, ιδιοκτήτρια πρακτορείου συνοδών πολυτελείας και µε µια καταδίκη στην πλάτη της, υποστήριξε ότι ο Ντοµινίκ Στρος-Καν ήταν πελάτης της. Καταγγέλλει µάλιστα ότι τα «κορίτσια» τής είχαν εκφράσει παράπονα για την επιθετική συµπεριφορά του γάλλου πελάτη. Σύµφωνα µε τον βρετανικό Τύπο, ο Στρος-Καν είχε καταφύγει στις υπηρεσίες του πρακτορείου δύο φορές το 2006 αντί 2.400 δολαρίων. «Οταν άνδρες κακοποιούν σεξουαλικά γυναίκες, δεν προστατεύω την ταυτότητά τους» δηλώνει η Κρίστιν Ντέιβις. Σύµφωνα µε την ίδια, ο DSK είχε ζητήσει µια «τυπική Αµερικάνα από τις µεσοδυτικές πολιτείες». Το ένα από τα δύο κολ γκερλ, πάντως, δήλωσε στην εργοδότριά της ότι ο πελάτης ήταν πολύ σκληρός και επιθετικός και πως δεν ήθελε να τον ξαναδεί.


«Μια ψηλή και ευγενική κοπέλα από τη Γουινέα»
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ξεχασµένη της υπόθεσης DSK. Για την παγκόσµια κοινή γνώµη, η καµαριέρα του «Sofitel» που κατηγορεί τον Ντοµινίκ Στρος-Καν πως επιχείρησε να τη βιάσει δεν βρήκε τον χρόνο να υπάρξει. Το πρόσωπό της παραµένει άγνωστο. Ενα µυστήριο πλανάται πάνω της. Οφηλία είναι πάντως το όνοµα που υιοθέτησε στο «Sofitel», όταν άρχισε να εργάζεται εκεί ως καµαριέρα πριν από τρία χρόνια. Τοπραγµατικό της όνοµα είναι Ναφισάτου Ντιάλο, είναι 32 ετών, µετανάστρια από τηΓουινέα.Είχε παντρευτεί έναν έµπορο από τηΓουινέα,απέκτησε µαζί του µια κόρη, 15 ετών σήµερα, µετανάστευσε µαζί του στιςΗΠΑ το 1998.Η µεγάλη αδελφή της ζούσε ήδη εκεί.Χώρισε, κατάφερε να εξασφαλίσει πράσινη κάρτα, κατόπιν µια δουλειά στο «Sofitel».
«Είµαστε απολύτως ικανοποιηµένοι από τη δουλειά και τη συµπεριφορά της», περιορίστηκε να ανακοινώσει η διεύθυνση. Το περιβάλλον της, προφανώς δασκαλεµένο,επαναλαµβάνε ι µικρές συνετές φράσεις:«Μια κοπέλα πολύ ψηλή, πολύ ευγενική, πολύ αξιοσέβαστη, καλή µουσουλµάνα». Αυτός που εµφανίστηκ ε στον Τύποως αδελφός της, ο Μπλέικ Ντιάλο, είναι στηνπραγµατικότητα – σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένη πηγή – ο φίλος της. Φέρεται να είναι Σενεγαλέζος, µάνατζερ ενός καφέ-εστιατορίου στο Χάρλεµ όπου σύχναζε και η Οφηλία.
Τώρα πια το σπίτι της 32χρονης καµαριέρας στο Μπρονξ είναι άδειο. Εχει βρει καταφύγιο αλλού, υπό αστυνοµική προστασία, µακριάαπό την κόρη της.
Οι δικηγόροι του Στρος-Καν δεν έχουν δικαίωµα να έλθουν σε επαφή µαζί της χωρίς τη σύµφωνη γνώµη των Αρχών. Εξαρχής, εν τούτοις, θεώρησαν χρήσιµο να διευκρινίσουν πως είναι «ελάχιστα γοητευτική».
ΤΑ ΝΕΑ

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: