ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αρχαιοκάπηλος και... πλαστογράφος...Ξεπουλούσε πολύτιμα αντικείμενα!!!

Εύκολους τρόπους να αποκομίζει «ζεστό» χρήμα είχε βρει ένας 51χρονος στην Χρυσούπολη. Ξεπουλούσε πολύτιμα αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και, για να… συμπληρώνει τα εισοδήματά του, πλαστογραφούσε διπλώματα οδήγησης τα οποία μοσχοπουλούσε σε κάθε ενδιαφερόμενο! Παραδόξως, όμως, αυτοί τον συνέλαβαν τελικά ήταν οι άνδρες της… Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας!
Ο 51χρονος ακινητοποιήθηκε στον δρόμο και πάνω του βρέθηκαν πέντε διπλώματα οδήγησης και μία άδεια ραδιοερασιτέχνη, που αποδείχθηκαν πλαστά. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν 321 αρχαία χάλκινα και ασημένια νομίσματα από τα οποία 142 της Κλασικής και Ρωμαϊκής εποχής και 179 της Βυζαντινής εποχής και της Τουρκοκρατίας, καθώς και 175 αντικείμενα και κοσμήματα της Βυζαντινής εποχής και της Τουρκοκρατίας.
Τα είχε ανακαλύψει ο ίδιος με έναν ανιχνευτή μετάλλων που βρέθηκε στο σπίτι, αλλά δεν μπόρεσε να εξηγήσει τι
θα έκανε τους έξη πυροκροτητές και τρία φυσίγγια των 22 mm που βρέθηκαν εκεί. Σε ένα τσαντάκι, ο πλαστογράφος φύλαγε δύο ξύλινες σφραγίδες με το εντύπωμα του υπουργείου Μεταφορών- Επικοινωνιών, άλλη μία ξύλινη στρογγυλή
σφραγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης και πλήθος πλαστών αδειών οδήγησης, βεβαιώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας και ασυμπλήρωτες καρτέλες άδειας οδήγησης και άδειας ραδιοερασιτέχνη! Όπως είπε, τις σφραγίδες είχε προμηθευτεί από έναν άγνωστο Αλβανό έναντι 2.800 ευρώ και τις
χρησιμοποιούσε για να σφραγίζει τις άδειες που πλαστογραφούσε ο ίδιος.
Για κάθε πλαστό δίπλωμα οδήγησης, πληρωνόταν με 700 ευρώ και από τις πωλήσεις που είχε κάνει ως τώρα αποκόμισε συνολικά 4.000 ευρώ! Μεταξύ των ευρημάτων στο σπίτι του, ήταν και έγγραφα με τα ονομαστικά στοιχεία δώδεκα Ελλήνων «πελατών» του 51χρονου, οι οποίοι αναζητούνται για συνέργεια σε πλαστογραφία, όπως και ο Αλβανός που του προμήθευσε τις σφραγίδες. Ο δράστης θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα, ενώ τα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν στην ΙΗ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: