ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Θύματα της κρατικής αναλγησίας δεκάδες μαθητές από την Κρήτη!

Στην Αθήνα θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν δεκάδες μαθητές από την Κρήτη με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προκειμένου να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια αναίτια ταλαιπωρία, η οποία πέραν του οικονομικού κόστους, επιφέρει και
ψυχολογική αναστάτωση τόσο στους μαθητές όσο και στις οικογένειές τους. Για τους λόγους αυτούς υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί υποψήφιοι να αποφασίσουν να απέχουν από τις εξετάσεις.
Για το θέμα της αναγκαστικής μετακίνησης η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να υποχρεώσει τους φυσικώς αδυνάτους μαθητές (μαθητές με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες) των Επαγγελματικών Λυκείων του νησιού να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις αντί στην Κρήτη στην Αθήνα!

Από τη στιγμή μάλιστα που ο αριθμός τους ανέρχεται σε πολλές δεκάδες (168), απορούμε γιατί το υπουργείο υποβάλλει τα παιδιά σε αυτή την ταλαιπωρία, η οποία εκτός από το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται, μπορεί να λειτουργήσει σε ορισμένους μαθητές αποθαρρυντικά.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έχει έρθει σε επαφή με την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ Κρήτης και έχουν δρομολογηθεί ενέργειες ώστε να αποτραπεί αν γίνεται αυτό το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φροντίζει κάθε φορά να μας υπενθυμίζει σε πόσο μεγάλη εκτίμηση έχει την εκπαίδευση και τους μαθητές».
http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: