ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συντριβή φλεγόμενου Απάτσι στα Μέγαρα!

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οι δύο πιλότοι ενός ολοκαίνουριου επιθετικού ελικοπτέρου κατάφεραν να προσγειώσουν το Απάτσι και να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το φλεγόμενο AH-64D.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά περίπου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης νυκτερινής πτήσης ένα από τα Απάτσι που εντάχθηκαν στην αεροπορία στρατού μόλις προσφάτως, υπέστη μηχανική βλάβη ανατολικά της περιοχής των Μεγάρων.


Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού «κατά την εκτίμηση του πιλότου, στο ελικόπτερο προκλήθηκε πυρκαγιά». Πέραν της ενημέρωσης περί μηχανικής βλάβης και πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος.


Οι χειριστές του ελικοπτέρου προσγείωσαν το Απάτσι και το εγκατέλειψαν με ασφάλεια. Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς. Αξιωματικοί του ΓΕΣ διεξάγουν όλες τις προβλεπόμενες - ενδεδειγμένες από την νομοθεσία έρευνες.


Το ατύχημα που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στα Μέγαρα είναι το δεύτερο στον στόλο των δώδεκα Απάτσι που είχαν παραληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 και εντάχθηκαν επιχειρησιακά στην αεροπορία στρατού το Φεβρουάριο του 2010. Κι έτσι μέσα σε δεκατέσσερις μήνες ο στρατός έχει απομείνει με δέκα επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64D.


Επισημαίνεται ότι στο δυστύχημα που είχε σημειωθεί στις 30 Ιουλίου του 2010 και πάλι στα Μέγαρα είχαν χάσει την ζωή τους οι δύο χειριστές.


Κι ενώ η στρατιωτική ηγεσία καλείται να απαντήσει στο ερώτημα γιατί πέφτουν τα Απάτσι, αξίζει να επισημανθεί ότι η παράδοση των δώδεκα Απάτσι είχε καθυστερήσει για  διάφορους λόγους, ωστόσο συνέπεια της μακράς αποθήκευσής τους είχαν προκληθεί προβλήματα, όπως το γεγονός ότι τρωκτικά είχαν αλλοιώσει τις καλωδιώσεις ορισμένων ελικοπτέρων.


Την Δευτέρα σημειώθηκε και δεύτερο ατύχημα σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Κατά τη διάρκεια κατάπλου, η πυραυλάκατος ΜΠΛΕΣΣΑΣ προσέκρουσε στον προβλήτα της ναυτικής βάσης Σύρου. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού «από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση της λαμαρίνας μήκους ενός μέτρου εβδομήντα εκατοστά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας» ενώ επισήμως βεβαιώνεται ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας για το προσωπικό του πολεμικού πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: