ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ηλεία: Πρώην αστυνομικός κακοποίησε μέχρι θανάτου, άλογο που εγκυμονούσε!

Στο εδώλιο θα καθίσει πρώην αστυνομικός που έσυρε επί δύο χιλιόμετρα το άλογό του με το αυτοκίνητό του τον Ιανουάριο του 2010 στο χωριό Πλάτανος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Δικηγόροι μέλη φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωοι πίεσαν επί ένα χρόνο ώστε να μην ξεχαστεί το θέμα και να προχωρήσει η δίκη του δράστη.
Στις 3 Ιανουαρίου του 2010, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου το έδεσε στο αυτοκίνητό του και το έσυρε στην άσφαλτο. Αν και το άτυχο ζώο έπεσε, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα επί 2 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το άλογο να σπάσει τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του να φύγει από τη μία πλευρά του, να αιμορραγεί ακατάσχετα από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του από όπου φαίνονταν τα εντόσθιά του.


Ο ιδιοκτήτης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, σταμάτησε το αυτοκίνητο, έλυσε το άλογο, το πέταξε σε χαντάκι δίπλα στον δρόμο σοβαρά χτυπημένο αλλά ζωντανό και έφυγε.


Το άλογο παρέμεινε εκεί ζωντανό επί ένα 24ωρο, έχοντας φρικτούς πόνους και βγάζοντας κραυγές. Η τοπική κτηνίατρος που κλήθηκε από τους κατοίκους αποφάσισε, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, την άμεση ευθανασία του για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.


Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. το θηλυκό άλογο εγκυμονούσε! Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων κατέθεσε άμεσα μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δράστη και είχε δηλώσει τότε: ''Καταδικάζουμε κάθε είδους βάναυση πράξη κακοποίησης ζώων και απαιτούμε την άμεση κατάθεση νέου σχεδίου νόμου, όπου θα προβλέπονται αυστηρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων.


Η θεσμοθέτηση νέου νόμου για την προστασία των ζώων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι επιβεβλημένη και πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον πώς θα εξηγήσει ο συνταξιούχος αστυνομικός στους δικαστές, πως...''δεν κατάλαβε'' ότι έσερνε άλογο 400 κιλών για δύο και παραπάνω χιλιόμετρα''.
dete
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: