ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τραγωδία στον ποδηλατικό γύρο της Ιταλίας!!!

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Βέλγος ποδηλάτης Βαουτερ Βεϊλαντ, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας του Giro d’Italia. O 27χρονος έπεσε από το ποδήλατό του έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα σε μια κατηφόρα περίπου 20 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.
Ο Βεϊλαντ παρέμεινε ακίνητος στο δρόμο με τους γιατρούς της διοργάνωσης να σπεύδουν για να του κάνουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
«Δυστυχώς δεν τα κατάφερε» δήλωσε ο γιατρός της διοργάνωσης. «Προσπαθήσαμε για 40 λεπτά να τον επαναφέρουμε στη ζωή, όμως αποδείχθηκε μάταιο».
Ο Βεϊλαντ έγινε ο τέταρτος ποδηλάτης που χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια του Giro d’Italia, ενώ τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι ο 27χρονος ήταν ο νικητής της τρίτης ημέρας του Giro d’Italia πέρυσι.
Όπως είναι λογικό, οι διοργανωτές ανακοίνωση τη ματαίωση των εκδηλώσεων για την ολοκλήρωση της τρίτης ημέρας.
Η εκδοχή που κυκλοφορεί ευρέως για την απώλεια του Βεϊλαντ είναι οι σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που αποκόμισε από την πτώση (έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου του και σύρθηκε για αρκετά μέτρα) ωστόσο οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: