ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η συνάντηση του Φ.Πετσάλνικου με τον πρωθυπουργό του Καναδά

Την ελληνική Βουλή επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, υποδεχόμενος τον Καναδό πρωθυπουργό, τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά να υποδέχεται τον ηγέτη του Καναδά και τους συνεργάτες του, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία. «Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι καλές, αλλά θα καταβάλλουμε προσπάθεια να γίνουν καλύτερες», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ανέπτυξε τις θέσεις της χώρας μας στο Κυπριακό και στην ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. και εξήρε τη θετική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων του Καναδά, το 2010, για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Αναφερόμενος στον οικονομικό τομέα, ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε: «Στις μέρες μας οι σχέσεις αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς -και αυτό επιδιώκουμε όλοι- στον οικονομικό, εμπορικό, αλλά και στον πολιτιστικό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για παράδειγμα, ότι σε αρκετά πανεπιστήμια του Καναδά διδάσκονται κλασικές αρχαιοελληνικές σπουδές, καθώς και η ελληνική γλώσσα και ο σύγχρονος πολιτισμός. Επίσης, θεωρώ πολύ σημαντική μια πρόσφατη απόφαση για την έναρξη, πειραματικά, της διδασκαλίας της νεοελληνικής γλώσσας σε μια σειρά σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις περιοχές του Βανκούβερ και του Τορόντο. Κατά τις επισκέψεις μου στον Καναδά, κατά το παρελθόν, μου είχε δοθεί η δυνατότητα να διαπιστώσω πόσο αρμονικά, υποδειγματικά θα έλεγα, μπορεί να λειτουργεί ως πολυπολιτισμική κοινωνία η χώρα σας».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει την ιδιαίτερη σημασία και το συμβολισμό της επίσκεψης του κ. Harper, η οποία είναι η πρώτη επίσκεψή του σε άλλη χώρα, μετά την πρόσφατη επανεκλογή του.
Ο κ. Πετσάλνικος απένειμε στον Καναδό πρωθυπουργό το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο απεικονίζει τον Περικλή, τον χαρισματικό πολιτικό της αρχαίας Αθήνας, που πριν από 2.500 χρόνια ανέπτυξε τη δημοκρατία και ήταν από τους θεμελιωτές του Χρυσού Αιώνα. Το μετάλλιο συνόδευσε τιμητικός πάπυρος.
 Πηγή
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: