ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Γιατί δεν τα βρήκαν Μιραλάς-Ολυμπιακός;

Το ύψος της ρήτρας ήταν το σημείο τριβής στην πολύωρη διαπραγμάτευση μεταξύ της πλευράς Μιραλάς και του Ολυμπιακού που οδηγήθηκε σε ναυάγιο. Το contra.gr περιγράφει το παρασκήνιο της υπόθεσης.
Μια συμφωνία θέλει δυο και αν κρίνει κανείς από το περιεχόμενο των διαδοχικών συναντήσεων των εκπροσώπων του Ολυμπιακού και του Μιραλάς μένει με την εντύπωση ότι η πλευρά του Βέλγου άφησε τους “ερυθρόλευκους” να μιλούν μόνοι τους. Ο εκπρόσωπος του Μιραλάς Κριστόφ Ενροτέ ήρθε για να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία για λογαριασμό του πελάτη του, αλλά και για να “ξεκλειδώσει” τη ρήτρα των 4,2 εκατ. ευρώ που τον δεσμεύει βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου.
Κατά τη διαπραγμάτευση της Πέμπτης, η πλευρά Μιραλάς έδειχνε διατεθειμένη να συμφωνήσει σε νέο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ, επ' ουδενί όμως δεχόταν την αναπροσαρμογή προς τα πάνω του ποσού της ρήτρας, που πρότεινε η πλευρά του Ολυμπιακού (ο τεχνικός διευθυντής Εδουάρδο Μαθία, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιάννης Βρέντζος και ο νομικός σύμβουλος Θοδωρής Γιαννίκος).
Η θέση της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ βασιζόταν στη λογική ότι με την ισχύουσα ρήτρα και την αναπροσαρμογή στις αποδοχές που ήθελε η άλλη πλευρά, θα έφτανε στο σημείο να ρισκάρει πιθανή απώλεια του παίκτη με σοβαρή οικονομική ζημιά. Ο εκπρόσωπος του Μιραλάς απέρριψε όλες τις σχετικές προτάσεις του Ολυμπιακού, επιμένοντας στη διατήρηση του ποσού της ρήτρας που προβλέπει το υπάρχον συμβόλαιο και δημιουργώντας την εντύπωση ότι υπάρχει ομάδα διατεθειμένη να το καταβάλει προκειμένου να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή. Ηδη, από κύκλους μάνατζερ, ακούγεται ότι ο Μιραλάς φλερτάρει με την Μπορντό.
Ο Βέλγος, πρώτος σκόρερ του πρωταθλητή, έχει δυο επιλογές: είτε να κάνει χρήση του υπάρχοντος συμβολαίου και -κυρίως- της υπάρχουσας ρήτρας, εμφανίζοντας πρόταση μεταγραφής είτε να κινηθεί δικαστικά προσβάλλοντας την ισχύ της συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό. Στη δεύτερη περίπτωση, πάντως, ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στη Σεντ Ετιέν και εκείνη να επιστρέψει στον Ολυμπιακό το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ που πλήρωσε για την οψιόν αγοράς του.
Το ρίσκο της δεύτερης επιλογής για τον Μιραλάς γίνεται μεγαλύτερο αν υπάρξουν επιπλέον διεκδικήσεις των “ερυθρολεύκων” σε βάρος του, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τιμωρία του από τα αρμόδια διεθνή δικαιοδοτικά όργανα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μιραλάς φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, αδιαφορώντας για το μέλλον του στον Πειραιά. Ο δε Ολυμπιακός θα τηρήσει, σε πρώτη φάση, στάση αναμονής ενόψει της επόμενης κίνησης του Βέλγου, προετοιμάζοντας παράλληλα την αντικατάστασή του - προφανώς με ανάλογης αξίας ποδοσφαιριστή. Αλλά αυτό, προς το παρόν, είναι μια άλλη ιστορία...
contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: